Milei titlla d'"assassí comunista" Petro i obre una crisi diplomàtica amb Colòmbia

Gustavo Petro replica Javier Milei dient que els que l'ataquen "no tenen ni idea de què és comunisme i què és socialisme"

RedaccióActualitzat

El govern colombià ha cridat a consultes el seu ambaixador a l'Argentina, després que Javier Milei fes unes polèmiques declaracions en una entrevista televisiva.

Milei va dir a l'entrevista que Gustavo Petro, el president colombià, "és un comunista assassí que està enfonsant Colòmbia". Javier Milei se sotmetia a un qüestionari ràpid en què la periodista colombiana Patricia Janiot li feia definir amb poques paraules alguns líders mundials. De Donald Trump va dir que és "un dels líders de la llibertat en contra del socialisme global". Amb el president xilè, Gabriel Boric, ha estat més condescendent que amb Petro i ha dit d'ell que és "algú que té unes idees incorrectes, des del meu punt de vista".

Les acusacions del president argentí han provocat una resposta enèrgica de Bogotà. A més de retirar el representant diplomàtic a Buenos Aires, el govern colombià ha dit que les manifestacions de Milei "atempten contra l'honor del primer mandatari, que ha estat escollit de forma democràtica i legítima".

Gustavo Petro ha replicat Javier Milei dient que "els que ens ataquen no tenen ni idea de què és comunisme i què és socialisme". I ha afegit com a explicació: "socialisme és una forma de produir segons la qual l'Estat és el propietari dels mitjans de producció. Això no és el que busquem nosaltres, nosaltres creem i volem que els mitjans de producció estiguin en mans del poble, no de l'Estat".

Les relacions entre Colòmbia i l'Argentina han estat tradicionalment cordials i estables, però s'han començat a deteriorar arran de l'arribada al poder de Milei.

No és la primera picabaralla entre Milei i Petro, dos mandataris que no mantenen una bona relació. Quan l'ultraconservador Javier Milei era candidat presidencial, Gustavo Petro va criticar-lo pels comentaris despectius cap a persones d'ideologia comunista o socialista i va assegurar que era el mateix discurs que tenia Adolf Hitler.

Petro també ha comparat Milei amb els dictadors Jorge Videla i Augusto Pinochet.

 

ARXIVAT A:
ColòmbiaArgentinaJavier Milei
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut