Més de 500 estafats pel suposat frau de 200 milions del promotor del Festival de Cambrils

Segons fonts de la investigació, els afectats pel frau multimilionari serien més de mig miler, tant de l'estat espanyol com de l'estranger

RedaccióActualitzat

Fonts de la investigació xifren en més de 500 les persones afectades per un suposat frau de més de 200 milions d'euros, pel qual s'hauria detingut el promotor del Festival Internacional de Música de Cambrils, Antoni Mas, un empresari de 64 anys.

Antoni Mas podria està involucrat en un important frau financer de tipus piramidal. De moment es coneixen dues ramificacions d'aquest macrofrau.

Mitjançant dues empreses de promoció musical, el detingut venia a grans inversors deutes pendents de cobrar. Un engany que justificava amb factures falses i que seria de 38 milions d'euros. L'esquer era l'alt rendiment econòmic en relació amb el capital invertit a més de fer-ho sobre un producte d'aparent poc risc.

Per l'altra banda, petits inversors a qui, amb un negoci molt rendible de compravenda falsa d'espais publicitaris, hauria estafat més de 200 milions d'euros. 

Un altre dels perjudicats és una empresa de Madrid, Finalter, una entitat especialista en el finançament de pimes, que va vendre bons de les empreses del detingut durant tres anys, unes operacions financeres que la Comissió Nacional del Mercat de Valors va suspendre fa dues setmanes. Poc després, Antoni Mas era detingut i dimarts passat els Mossos escorcollaven el seu domicili i empreses.

Els Mossos d'Esquadra fan una crida a la ciutadania perquè denunciï qualsevol estafa relacionada amb aquestes empreses. 

L'ajuntament vol mantenir el Festival Internacional de Música de Cambrils

L'ajuntament espera que el productor Antoni Mas renunciï oficilament a gestionar el Festival Internacional de Música de Cambrils per contractar un gestor alternatiu. L'ajuntament va adjudicar l'organització del festival a l'empresa Publiolimpia, propietat de Mas, a través d'un concurs públic.

L'objectiu és mantenir tots els concerts després dels problemes de Publiolimpia per una presumpta estafa piramidal. El festival anunciava, per d'aquí un mes, Tom Jones, Rosana o Cranberries.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut