Fotografies de desapareguts a la web Sosdesaparecidos
Sosdesaparecidos

Més de 4.000 persones desaparegudes a tot l'Estat

Barcelona és la província amb més casos d'alt risc

RedaccióActualitzat

El perfil mitjà de les persones desaparegudes a l'estat és d'un home d'entre 35 i 50 anys. Actualment n'hi ha més de 4.000 persones desaparegudes, ho recull un informe del Ministeri de l'Interior que s'ha presentat aquest dimarts, dos dies abans del Dia Nacional de les Persones Desaparegudes Sense Motiu Aparent, i que situa Barcelona com la província amb més casos d'alt risc, 46 actualment.

El Ministeri ha anunciat una sèrie de mesures, com ara potenciar la coordinació amb agents del tercer sector i fer públiques, periòdicament, dades de desapareguts perquè se'n parli i no sigui un tema socialment silenciat.

Per això es crearà, d'aquí uns mesos, l'anomenat Centre de Desapareguts, un organisme inexistent fins ara. El ministre Juan Ignacio Zoido confia que servirà per localitzar més persones desaparegudes en menys temps:

" Hi ha res més dolorós per a un pare que dir que amb el fet que l'entenguin, ell ja se sent reconfortat? Doncs nosaltres l'entendrem i encara que ell hagi après a sobreviure ens deixarem la pell en l'esforç per poder trobar al major nombre de persones desaparegudes."

El ministre ha subratllat que els Mossos estaran plenament involucrats en aquest centre.

 

 

Anar al contingut