May anuncia que l'acord final amb la UE sobre el Brexit es votarà al Parlament (Reuters)
May anuncia que l'acord final amb la UE sobre el Brexit es votarà al Parlament (Reuters)
Londres

May anuncia que el Regne Unit sortirà del mercat únic quan abandoni la UE

En la presentació del seu pla sobre el Brexit, la primera ministra britànica s'ha compromès a garantir els drets dels treballadors comunitaris i ha afirmat que l'acord final amb la UE es votarà al Parlament

RedaccióActualitzat

La primera ministra britànica, Theresa May, aposta per un Brexit dur. El Regne Unit sortirà del mercat únic europeu i controlarà la immigració. May ha anunciat que l'acord final amb la Unió Europea es votarà al Parlament. Ho ha dit en el seu discurs en el palau de Lancaster House, a Londres, per presentar el seu pla per aplicar el Brexit, la sortida del Regne Unit de la UE. En la seva intervenció, la mandatària britànica s'ha compromès a garantir els drets dels treballadors comunitaris.

Theresa May ha dit que intentarà negociar un acord comercial el més ampli possible amb la Unió Europea. Ha subratllat constantment que el seu país té vocació europeista i que les relacions amb la UE continuaran endavant, però ha afirmat que cal mirar més enllà de Brussel·les.

"Vull que la Gran Bretanya sigui una gran nació, respectada arreu i a casa nostra (...) No ens volem aïllar. Som un país europeu, orgullós d'Europa, però volem mirar més enllà. Volem comerciar amb països més enllà de la UE. Cal potenciar les relacions globals (...) Vull una Gran Bretanya que sigui una bona amiga i un bon veí dels nostres socis de la Unió Europea."

En la presentació de les prioritats per tirar endavant el Brexit, la primera ministra ha dit que el Regne Unit sortirà de la Unió Europea més reforçat i unit que mai. May aposta perquè els britànics abandonin el mercat únic i la unió duanera com a condició per poder recuperar el control de les fronteres i posar fi a la lliure circulació de persones.

Theresa May ha assenyalat que vol garantir els drets dels comunitaris que viuen en el Regne Unit i els dels britànics que hi ha en el continent europeu. I ha afegit que les autoritats britàniques controlaran el nombre d'immigrants que entren en el país un cop es retiri de la UE.

La primera ministra espera que el Brexit sigui una realitat la primavera del 2019.

Fins ara, la mandatària britànica havia estat criticada per inversors, empresaris i diputats perquè consideren que no ha estat prou clara sobre la futura relació que mantindrà el Regne Unit amb la UE. Ja fa més de mig any que els britànics van decidir en referèndum la sortida del bloc europeu.

♦ L'ambaixador britànic davant la UE denuncia la política confusa de Londres sobre el Brexit

♦ Londres no té cap pla per afrontar el Brexit, segons un document publicat per "The Times"

Anar al contingut