Londres

Londres no té cap pla per afrontar el Brexit, segons un document publicat per "The Times"

L'informe revela que el govern britànic està dividit sobre l'estratègia que cal seguir i diu que s'haurien de contractar 30.000 funcionaris més, però Londres no reconeix el contingut d'aquest document

RedaccióActualitzat

El govern de Theresa May no té cap pla concret sobre el Brexit, segons revela un document a què ha tingut accés el diari britànic "The Times". L'informe diu que l'executiu britànic treballa en 500 projectes sobre com ha de sortir de la Unió Europea el Regne Unit, però hauria de contractar 30.000 funcionaris més per portar-ho a terme. El document revela que el govern conservador està dividit sobre l'estratègia que cal seguir i subratlla que necessitaria sis mesos més per prendre una decisió sobre les prioritats. 

La primera ministra ha confirmat que al març activarà el mecanisme previst al Tractat de Lisboa perquè el Regne Unit abandoni els 28, i a partir d'aquell moment tindrà dos anys per fer-ho.

El document publicat per "The Times" destaca el descontentament de sectors empresarials importants per la decisió dels ministres de garantir, per exemple, al fabricant d'automòbils Nissan que no patirà quan el Regne Unit abandoni la UE. També es fa ressò de les crítiques per l'estil de governar de May, ja que diu que acostuma a analitzar ella mateixa tots els detalls i a prendre les decisions.

El govern no reconeix l'informe

El govern britànic "no té ni idea" ni reconeix el contingut d'aquest document, ha assegurat aquest dimarts el ministre de Transports, Chris Grayling. "No és un informe fet per l'executiu" ha dit Grayling en declaracions a la BBC.

Segons el ministre, la seva experiència és molt diferent al que reflecteix aquest escrit. Ha afirmat que el govern de May treballa com un "equip" de cara al Brexit, tot i que ha admès que les negociacions sobre els termes de la retirada de la UE seran "complexos". En tot cas ha afegit que aquesta complexitat no serà tan gran com estableix aquest text de "The Times".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut