Barcelona

Mas tancarà les llistes de Convergència el 26 de juny

RedaccióActualitzat

Artur Mas torna a les llistes de Convergència. El president de CDC ha anunciat que participarà a les eleccions del 26-J just per darrera de Sílvia Requena. 

Francesc Homs ha anunciat que Artur Mas tancarà la llista, en reconeixement, ha dit, al pas al costat que va fer al gener per permetre el pacte amb la CUP.

"El segell de Convergència"

Només 14 hores després del seu discurs per valorar els resultats del que Convergència va anomenar "superdissabte", Mas ha tornat a comparèixer, aquest cop en el Consell Nacional de CDC.

El discurs de Mas ha repetit moltes de les idees que ja va explicar aquest dissabte. Mas ha anat més enllà per reivindicar "el segell de Convergència" en l'estat del benestar del país, la internacionalització de l'economia i la celebració de la consulta del 9-N.

Mas ha fet una llarga llista dels models d'èxit que, segons ha dit, porten el "segell de Convergència":

- "Que tinguem un hospital cada 30 quilòmetres i un model sanitari tan apreciat."

- "Que en aquest país durant 30 anys llargs tothom hagi anat a la l'escola, s'hagin construït un munt d'escoles públiques per tot el país, hi hagi hagut immersió lingüística i el català hagi estat una llengua de cohesió i no de separació."

- "Que s'hagi atès persones especialment vulnerables, que tenien risc de quedar absolutament separades del conjunt de la societat, amb una primera llei que hi va haver per emparar persones que tenien algun tipus de discapacitat -la LISMI, a principis dels 80-, que després les persones que estaven especialment desvalgudes tinguessin un programa, que ara s'intenta reformar i reforçar, com és el PIRMI i tantes altres coses més per a aquesta gent més vulnerable."

- "Que tinguem 17.000 persones que estan millorant cada dia la seguretat en els nostres carrers i en les nostres places, vestits amb l'uniforme dels Mossos d'Esquadra."

- "Que en aquest país hi hagi mitjans de comunicació públics que són líders, molts d'ells en les seves àrees, després de molts anys d'existir, quan hi ha molta competència també en el mercat de la comunicació."

- "Que en aquest país, a moltes ciutats i pobles, hi hagi equipaments culturals i, sobretot, una biblioteca, és mèrit i porta el segell de fa 100 anys de la Mancomunitat i, en aquests darrers 30 anys, de Convergència."

Mas també ha atribuït el mèrit de "la modernització de l'economia catalana i la seva obertura a Europa i al món" a Convergència.

I tot això de l'estat del benestar i de la modernització de l'economia, ha dit, "fins i tot va resistir dos tripartits". I en to de broma, ha afegit: "Vol dir que havia de ser bastant sòlid. i sobre això ja no dic res més, perquè no hi hagi més males interpretacions del compte". I ha rematat: "Però... algú ho havia de dir... això."

Per tot plegat, Artur Mas ha conclòs que la nova formació política que han de tirar endavant des d'ara ha de beure d'aquests èxits i ha de tenir les arrels fonamentades en aquest "bon projecte" que representa CDC.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut