Barcelona

Mas diu que els militants han apostat per crear un nou partit, però sense oblidar "els millors valors de Convergència"

Mas felicita Francesc Homs pels seus resultats, que diu que demostren que surt "amplíssimament reforçat"

RedaccióActualitzat

Convergència Democràtica inicia un nou camí: crear un partit per refundar-se. El president de la formació, Artur Mas, accepta el repte. Diu que l'objectiu ara és "crear una nova formació a partir dels millors valors de Convergència".

En una roda de premsa per valorar els resultats del que s'ha anomenat "superdissabte", Mas ha parlat de "majoria àmpliament reforçada" i de "mandat per crear una nova formació política", en referència al 67% de militants i simpatitzants que han optat per aquesta opció a la consulta.

Tot i això, Mas diu que no cal perdre de vista el 32% de les bases que han demanat que no es perdin "els bons valors de Convergència". Diu que han de ser la "saba" de la nova formació.

"Haurem de crear una nova formació a partir dels millors valors de Convergència. Serà un bon fill o una bona filla de Convergència."

Mas parteix de la idea que "tot és possible canviar-ho", però també que es mantindrà "tot allò que s'hagi de mantenir".

"Convergència es posarà al dia per a la Catalunya d'avui i la Catalunya del demà."

La futura formació i el paper de Mas

El president de CDC ha emplaçat al Congrés de juliol per saber quins seran els detalls d'aquesta formació, inclòs el nom, que podria incloure o no el terme Convergència.

En el cas de lideratges, diu que es decidiran més tard. I sobre el seu paper, no es mulla i apunta que "està en acte de servei".

"No em posiciona per a res, clarament. Però estic en acte de servei. Vol dir que en tot el que aquestes persones, i moltes més, em demanin que pugui ajudar, doncs hi seré amb el màxim compromís i la màxima lleialtat."

Mas ha remarcat que la nova formació estarà oberta a tothom que s'hi vulgui afegir: "Seran benvinguts"

L'expresident de la Generalitat ha explicat que Convergència no deixarà d'existir jurídicament, perquè són "gent seriosa".

Homs, "amplíssimament reforçat"

Pel que fa a l'altra votació del "superdissabte", les primàries dels candidats al 26-J, Mas ha donat l'enhorabona a Francesc Homs pels seus resultats. Assegura que en surt "amplíssimament reforçat".

Mas ha felicitat els dos candidats, Homs i Sílvia Requena, per la campanya que han fet.

Treu pit pel "superdissabte"

Mas s'ha felicitat també del procés participatiu que ha viscut Convergència aquest dissabte. El líder de la formació ha fet broma assegurant que "tots són súpers", en una referència al Club Super3. D'aquesta manera ha volgut destacar la participació en la votació per decidir el futur del partit.

"Quan a Catalunya s'analitzin processos participatius caldrà tenir molt en compte el que ha fet Convergència aquest dissabte."

Mas assegura que la jornada ha demostrat que "quan ens hi posem ens hi posem a totes i no fem aquestes coses per figurar ni per la retòrica".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut