Barcelona

Mas proposa fer una "gran botifarra" als "grans caps de PP, PSOE i Podem"

RedaccióActualitzat

Des de les Terres de l'Ebre, Artur Mas ha ironitzat sobre el desembarcament a Catalunya de Rajoy, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias:

"Grandes jefes PP, PSOE, Podemos venir reserva catalana, decir indígenas que conviene votar.. Això" "El proper dia 27 de setembre.. decir que gran corte de manga, que en el llenguatge de la reserva se'n diu gran botifarra i victòria de Junts pel Sí".

Mas ha contestat Rajoy amb relació a la Catalunya silenciada:

"Perquè aquesta candidatura de Junts pel Sí, el que representa i també la voluntat de llibertat i d'independència per Catalunya, això és el que ha estat i està encara sistemàticament silenciat en els mitjans de comunicació del conjunt de l'Estat espanyol. Això sí que està silenciat i no pas la resta"

Oriol Junqueras ha demanat una victòria contundent i ha criticat el que considera una ofensiva des de Madrid:

"I que les seves mentides ja no ens fan efecte i que hi estem tan acostumats que ens han vacunat i que, de fet, les seves mentides són tantes i afecten tanta gent, que tots sabem que són uns mentiders"

I les declaracions d'Iglesias sobre immigrants han fet que el cap de llista per Tarragona, Germà Bel, critiqués Iniciativa com hereva del PSUC:

"Quina pena la tradició del PSUC, aquell partit que tant va fer per unir els catalans vinguessin d'on vinguessin. Quanta falta mos fa la gent d'Iniciativa que vol emprendre una nova història de canvi"

Junts pel Sí considera que els vots de Catalunya Sí que es Pot aniran al bloc del PP i Ciutadans.

PSC

En una multitudinària Festa de la Rosa, Miquel Iceta ha animat els indecisos a votar PSC per no haver de triar entre Catalunya i Espanya:

"Tots som fills de moltes cultures. Tots som fills dels nostres pares, hàgim nascut on hàgim nascut. No volem triar-ho, ho volem tot."

Pedro Sánchez assegura que la independència empobriria la classe mitjana i diu a Junts pel Sí que Catalunya no és de cap llista:

"Perquè diuen Junts si volen dir trencats? El projecte polític d'Artur Mas és molt clar. Pretén que sigueu catalans i deixeu de ser espanyols i europeus."

Sánchez s'ha compromès a portar el Senat a Barcelona si governa.

PPC

Acompanyat de Rajoy, Albiol ha posat d'exemple les seves pròpies arrels familiars per defensar la unitat d'Espanya:

"Quan el meu pare va venir d'Andalusia, de Vélez Rubio, no va venir perquè el va enviar Franco, va venir a buscar-se la vida. Va venir a treballar i va venir a ser persona honrada, a ser català d'adopció.  Algú que se sent molt orgullós de ser andalús, català i espanyol.  A veure si se n'assabenta el senyor Mas."

Rajoy, per la seva banda, ha acusat Mas de convertir Catalunya en una "fàbrica d'estrangers":

"Han aconseguit dividir amics i familiars. Han inventat un problema on no n'hi havia i han enverinat la pròpia convivència dels catalans".

Unió

Concertar l'educació de 0 a 3 anys i allargar els permisos de paternitat. Són propostes socials d'Unió en una campanya que, diuen, s'ha encallat en un sol tema. Perquè als extrems, assegura Espadaler, ja els va bé:

"Jo dono diputats a Catalunya. A vosaltres, independentistes, i vosaltres, independentistes, m'engreixeu les arques de vots del 20 de desembre i entremig nosaltres dialoguem. Perquè d'aquí només en sortim si som capaços de parlar."

Catalunya sí que es pot

Ara ja hi ha alcaldesses i alcaldes que protegeixen la seva gent sense tenir en consideració el seu origen o el seu nivell social. Això és el que ha afirmat aquest vespre Pablo Iglesias a Blanes després d'advertir:

"Que demostrin que hi pot haver gent a les institucions que treballa per a la gent, gent que demostra que la pàtria de veritat és la gent i això és el que els fa por als que porten 30 anys sense baixar del cotxe oficial. Com pot construir un país nou algú que porta tant de temps vivint d'això?"

El líder de Podem considera que qui es posa de genolls davant Merkel és un enemic de Catalunya.

Ciutadans

En l'acte central de Ciutadans, Inés Arrimadas ha acusat el govern de malbaratar recursos:

"Centrar-se en gastar els diners dels catalans en fomentar només una cosa: el separatisme":

El líder del partit, Rivera, ha demanat que el 27-S marqui un punt d'inflexió cap un canvi de govern també a Espanya:

"Això comença el 28 de setembre perquè s'ha de governar Catalunya però que ningú s'equivoqui, o reformem Espanya o els problemes d'Espanya tornaran a sorgir cada 2, cada 4 o cada 6 anys."

CUP

La música i el sentit de l'espectacle fan que cada míting de la CUP sigui diferent. Avui un auditori ple de gom a gom ha presenciat un metafòric enderroc del capitalisme representat per un castell de cartes amb les cares de líders polítics i econòmics.

Pel cap de llista, Antonio Baños, el 27-S és un primer pas cap a la societat que proposen:

"El dia 27 fundarem la república catalana, feminista i popular, digna i treballadora. El dia 27 votarem, el 28 tindrem la victòria, el 29 als carrers desobeirem per defensar la república guanyada en aquests dies"

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut