Barcelona

Mas promet un govern amb la millor gent, encara que no sigui de CiU

El president de CiU, Artur Mas, ha promès un govern amb la millor gent possible, encara que no sigui de CiU. L'objectiu, ha dit, és "prejubilar" el tripartit. "O prejubilem el tripartit o el tripartit jubilarà Catalunya", ha advertit durant la festa de proclamació com a candidat a la Generalitat.

Actualitzat
Davant unes 4.000 persones i en el seu primer míting com a candidat a la Generalitat, Mas ha reclamat una gran majoria per governar, però s'ha compromès a formar també un govern "per a la gran majoria", amb les persones més preparades. "Si aquest gent és de CiU, que n'hi ha molta, molt millor, però si en algun lloc hi ha algú de fora que estigui més ben preparat, aniré a buscar aquesta persona de fora", ha assegurat.

Però Mas no només ha pres aquest compromís, sinó que ha indicat que Catalunya "pot arribar a ser una nació dins d'un estat". "El que no acceptarà mai ni acceptarem nosaltres ni acceptaré jo és que Catalunya es vulgui convertir simplement en una província de la nació espanyola", ha declarat.

Mas també s'ha compromès a lluitar contra la crisi, objectiu que ha marcat com a prioritari. Si Catalunya no ha aprofitat prou la primera dècada del segle XXI, ara cal esmerçar esforços per sortir de la crisi. "No podem seguir baixant pel pendent de la mediocritat, del desprestigi i de la pèrdua de gruix", ha dit el candidat convergent, que ha advertit que Catalunya s'hi està jugant el futur. Com que cal, al seu parer, un canvi en el terreny econòmic, ha assegurat que un govern de CiU serà al costat dels emprenedors, d'aquells que assumeixen riscos. Però també cal un canvi, ha dit, per situar Catalunya a Europa i al món, per situar-la com a nació. "I aquí no hem de renunciar de cap manera ni a un país millor ni a un país més lliure", ha assenyalat.

En definitiva, l'objectiu de CiU és el canvi a Catalunya, però no es tracta d'un canvi de sigles. "No és un canvi de cadires, no és un canvi de surt que m'hi poso jo", ha assegurat. El canvi el necessita Catalunya, no CiU o el mateix Mas per poder posar al seu currículum que ha estat president de la Generalitat, ha dit. I per aconseguir-ho, ha continuat, cal treballar molt i no caure en "miratges", com enquestes que aniran sortint i que fan pensar que la victòria ja està feta. "No us hi fixeu, en això. Poseu-hi distància", ha demanat a les 4.000 persones que omplien el pavelló de la Vall d'Hebron.
Anar al contingut