Barcelona

Convergència vota crear un nou partit i designa Homs com a candidat el 26-J

A dos quarts de vuit del vespre han tancat les urnes i ha començat el recompte

RedaccióActualitzat

Convergència Democràtica crearà un nou partit per encarar el futur polític. Els militants i simpatitzants han optat per una àmplia majoria per aquesta opció en la consulta anomenada "superdissabte".

Amb tot el vot escrutat, aquesta és l'opció que obté més vots, la de crear un nou partit, amb el 67% de suport entre els militants, contra el 32% que s'ha decantat per la refundació.

Entre els simpatitzants, que hi podien participar però amb un vot que no era vinculant, l'opció del nou partit han obtingut un resultat molt similar. En total hi han participat 5.650 simpatitzants.

Homs, guanyador

Els militants de Convergència també han donat la victòria a Francesc Homs en les primàries del partit per ser candidat el 26-J. Homs s'ha imposat a la seva única rival, Sílvia Requena, per gairebé un 78% per cent. Sílvia Requena ha obtingut el 20,2% dels vots.

Francesc Homs ha declarat després de guanyar la candidatura que la campanya no serà fàcil:

"Abocaré tot aquest suport que se m'ha donat amb el propòsit i la il·lusió de fer una campanya, que sabem que no és senzilla, que no és fàcil, perquè de fet no ho és per a cap formació política, de la manera com hem tingut aquestes eleccions. Som molt conscients del context en el qual ens trobem. Tot el que hem fet avui, tot el que ha fet la gent de Convergència i tots els simpatitzants que s'hi han acostat i han participat. Tot només té sentit si ho posem al servei de la societat catalana, del país, de la nació catalana".

Sílvia Requena també ha fet un discurs final referint-se a les pròximes eleccions:

"En les novetats que haguem d'apostar a partir del 8, 9 i 10 de juliol, nosaltres tindrem moltes coses a dir, encara. Si, ara intuíem per part vostre corrents, famílies, grups... Nosaltres podríem, i ara sí, amb l'aval dels vots, ser-ne un d'aquests corrents".

14.000 participants

El partit ha decidit el seu futur a través d'una consulta entre 14.000 persones, que podien triar entre refundar el partit o crear una nova formació. Aquestes eren les preguntes de la consulta:


Votació a tot el territori

Hi ha hagut 197 punts de votació repartits per tot el territori, amb tres urnes. Dues eren per a la consulta sobre el futur del partit: una per a militants, de color blanc, i una altra, de color taronja, per als simpatitzants.

Marta Pascal parla de fer una bona política

Marta Pascal, portaveu de Convergència ha explicat que entre la vella i la nova política, la gent ha triat la bona política. Ha afegit que 3/4 parts de la gent els ha demanat que utilitzin convergència com a llavor d'aquesta nova formació política que ha de néixer el mes de juliol.

Gairebé un 78% ha demanat, ha declarat, que Francesc Homs encapçali la llista a Madrid i que faci una bona feina al Congrés dels Diputats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut