Parlament de Catalunya

Mas-Colell titlla de "despropòsit" les balances fiscals presentades per Extremadura

El conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, considera que l'estudi presentat pel conseller Antonio Fernández "no és una balança fiscal", sinó un "document polític". La Generalitat està ultimant el seu propi càlcul de balances fiscals, que "possiblement" estaran llestes d'aquí a un mes.

RedaccióActualitzat

El conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha titllat de "despropòsit" els càlculs que ha fet públics el govern d'Extremadura respecte al repartiment del finançament autonòmic. Per Mas-Colell, l'estudi presentat pel conseller Antonio Fernández "no és una balança fiscal", sinó un "document polític".

En declaracions als periodistes abans de comparèixer al Parlament català, el conseller ha evitat valorar les conclusions del govern extremeny per no entrar en una "discussió" amb cada comunitat, però ha deixat clar que no concedeix veracitat al mètode utilitzat per Extremadura, que ha qualificat de "despropòsit complet des del punt de vista tècnic".

El càlcul que ha presentat Fernández situa Catalunya com la comunitat autònoma que rep més inversió per habitant, mentre que Extremadura queda en desena posició.

D'altra banda, la Generalitat està ultimant el seu propi càlcul de balances fiscals, que "possiblement" estaran llestes d'aquí a un mes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut