Barcelona

Marxes de dones contra Trump arreu del món

A Washington, la més multitudinària, hi participen unes 500.000 persones

RedaccióActualitzat

L'endemà de la investidura, la ciutat de Washington acull la manifestació més nombrosa d'opositors al nou president. És l'anomenada Marxa de les Dones, que reuneix unes 500.000 persones al National Mall i que vol ser una demostració de suport a les minories, als immigrants i als drets civils i socials. També és una marxa contra les desigualtats de gènere i contra les actituds masclistes de Trump.

Molts dels participants porten gorros roses amb orelles de gat: "pussyhats". Gat, o més aviat gatet, en anglès és "pussy", però "pussy" també designa el sexe femení. Una al·lusió a les paraules de Trump sobre les dones, gravades en un vídeo que es va filtrar durant la campanya electoral i que va despertar molta indignació. En el vídeo, l'ara president deia que "quan ets famós les dones et deixen fer, pots fer el que vulguis. Li pots tocar el cony... pots fer el que vulguis".

 

La marxa té el suport de personalitats que ahir van rebutjar assistir a la investidura de Trump. Beyoncé, Katy Perry, Scarlet Johansson o Robert De Niro són alguns dels suports més mediàtics.

El cineasta Michael Moore, l'activista Angela Davis o l'actriu Scarlett Johansson són alguns dels que han pres la paraula.

"President Trump, jo no et vaig votar. Respecto que siguis el nostre president i vull ser capaç de donar-te suport. Però en primer lloc, et demano que m'ajudis, que donis suport a la meva germana, a la meva mare, al meu millor amic i a totes les nostres amigues, que donis suport als homes i dones que estan avui aquí esperant ansiosament com els teus propers moviments poden afectar dràsticament la seva vida", ha dit Johansson en la seva intervenció.

 

Els organitzadors han anunciat unes 600 marxes a altres ciutats dels Estats Units i de tot el món, en més d'una vintena de països. 

Marxes també a algunes ciutats europees

Al centre de la capital britànica, a Londres, també s'han vist protestes contra la presa de possessió del president Trump.
La manifestació, d'unes 90.000 persones, ha sortit de l'ambaixada dels Estats Units fins a Trafalgar Square, que s'ha convertit en l'epicentre de la protesta. "Construim ponts i no parets", en referència al mur que Trump vol aixecar a la frontera amb Mèxic, ha estat una de les consignes més escoltada.
Altres ciutats del Regne Unit també s'han unit a aquetes mostres de rebuig a la investidura de Donald Trump.

 

Les protestes de les dones contra el president dels Estats Units també han arribat a París. La manifestació ha sortit de la plaça del Trocadero. Més de 2.000 persones han recorregut els carrers de la capital francesa exhibint pancartes amb consignes anti-Trump escrites anglès. La marxa ha acabat a l'Escola Militar.

 

A Barcelona, la marxa de dones en defensa dels drets humans i els drets de les dones i la justícia social les llibertats i la justícia social s'ha fet a la Via Laietana. La convocatòria es va fer a través de les xarxes socials i ha congregat unes 1.500 persones, la gran majoria dones procedents dels Estats Units i Anglaterra, i residents a Catalunya, València o les Balears. Han mostrat la seva oposició frontal a la retallada dels drets i llibertats que preveuen amb l'arribada de Trump i el seu govern, i han fet una crida a la mobilització i a una acció unitària i permanent per combatre-ho.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut