Barcelona

Marlaska: "No estem desbordats; és una situació greu però hi estem donant resposta"

El ministre en funcions defensa la proporcionalitat dels cossos policials i torna a dir que la violència l'exerceixen grups d'independentistes

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, en funcions, Fernando Grande-Marlaska, defensa que s'ha actuat amb "proporcionalitat" en les actuacions policials pels disturbis dels últims dies a Catalunya. Assegura que parlar de violència desproporcionada per part dels agents és "desinformació":

"Els Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil han actuat en paràmetres de proporcionalitat, atenent a la violència exercida."

I ha afegit:

"En un estat de dret, el monopoli de la violència el té l'Estat, per garantir la seguretat del conjunt dels ciutadans."

"Les forces de seguretat necessiten reconeixement ple de les seves actuacions. Estic molt orgullós de les nostres forces de seguretat i de la seva entrega."


El ministre també ha destacat la coordinació extraordinària. "No importa el color de l'uniforme", ha dit, sinó "l'entrega per garantir l'ordre públic i els drets de la ciutadania", i ha volgut ressaltar que no estan superats pels esdeveniments, sinó que adapten el dispositiu en funció del moment:

"No estem desbordats, és una situació d'ordre públic greu, però l'Estat hi està donant resposta."

Marlaska, que ha comparegut des de la delegació del govern espanyol a Barcelona, ha lamentat que hi hagi manifestants ferits, però ha reiterat:

"Lamento que hi hagi manifestants ferits, però no tolerarem agressions físiques a agents de Mossos, Policia o Guàrdia Civil."


També ha reiterat que el perfil majoritari dels violents són independentistes:

"Que al darrere hi ha l'independentisme violent és evident i no admet discussió."

Segons el titular d'Interior, hi ha hagut 101 agents ferits només en la jornada de divendres, "alguns de molt greus", ha dit. També ha xifrat en més de 300 els agents ferits des de dilluns.

Marlaska ha actualitzat també la xifra de detinguts aquest divendres: 83, 9 dels quals en presó provisional.

El ministre ha vingut a Barcelona aquest mateix matí, i el primer que ha fet ha estat visitar agents ferits en un hospital. Després, s'ha trobat de manera breu amb el conseller d'Interior a la seu del departament, amb qui han parlat de la coordinació policial.

Respecte al president de la Generalitat, Quim Torra, que ha demanat una trobada "urgent" amb el president espanyol, el ministre ha dit que "el que ha de fer Torra és "restablir la convivència a Catalunya".

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésFernando Grande-Marlaska
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut