Imatge del ple ordinari en què l'Ajuntament de Girona es va declarar territori català lliure i sobirà
Imatge del ple ordinari en què l'Ajuntament de Girona es va declarar territori català lliure i sobirà
Girona

Manos Limpias denuncia l'alcalde de Girona per haver declarat la ciutat territori català lliure

El sindicat ultradretà considera que Carles Puigdemont ha comès un delicte de prevaricació, usurpació d'atribucions, i coacció i amenaces a les institucions. Demanen que se suspengui la moció que va declarar Girona territori català lliure i sobirà.

RedaccióActualitzat
El sindicat ultradretà Manos Limpias ha posat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, en el seu punt de mira. Considera que va cometre un delicte de prevaricació, usurpació d'atribucions i coacció i amenaces a les institucions quan el consistori va aprovar una moció per declarar la ciutat "territori català lliure i sobirà".

Manos Limpias ha denunciat Puigdemont davant la Fiscalia General de l'Estat. En un comunicat, el sindicat demana al ministeri públic que adopti mesures penals contra Puigdemont i que suspengui la moció, que va proposar la CUP i que es va aprovar amb el suport de CIU i Iniciativa per Catalunya Verds. El PSC es va abstenir i el PP hi va votar en contra. Segons el sindicat d'ultradreta, la moció és il·legal.

Girona va aprovar la moció el 10 de desembre passat i no és el primer ajuntament que ho fa. Més de 180 ajuntaments catalans han aprovat mocions semblants. Això sí, Girona és la primera capital de província espanyola a fer el pas.

Segon cas als tribunals

La denúncia contra Puigdemont arriba l'endemà de saber-se que Celrà també s'haurà d'enfrontar amb els tribunals. La delegació del govern espanyol ha presentat un recurs contra l'Ajuntament del municipi per haver-se declarat territori català lliure i sobirà. El recurs contenciós administratiu ja ha estat admès a tràmit.
Anar al contingut