L'ús abusiu dels videojocs, un perill que cal controlar durant el confinament

Els experts aconsellen que es jugui un màxim de dues hores seguides, i no pas cada dia

Carla Riverola BrutauActualitzat

Els videojocs o jocs en línia poden ser un bon remei per resistir aquestes setmanes de confinament pel coronavirus. Però des de les entitats contra la ludopatia s'alerta que és molt fàcil enganxar-s'hi, sobretot quan serveixen per evadir-se d'altres problemes. Per això, els experts recomanen jugar-hi un temps prudencial: un màxim de dues hores seguides, i no cada dia.

Molts han trobat en aquestes pantalles el millor passatemps per al confinament. I les empreses de videojocs i jocs en línia ho saben. Entitats contra la ludopatia denuncien la publicitat que fan aquests dies, incitant la gent a matar el temps jugant. Fins i tot alguns jocs de pagament, diuen, són ara gratuïts.

Els videojocs poden ser un mal aliat si se n'abusa. I més, quan ens avorrim. Ho explica Francesc Perendreu, president de l'Associació Centre Català d'Addiccions Socials (ACENCAS):

"Les hores costen de passar i és molt fàcil trobar un joc, un videojoc, un joc d'atzar que et produeixi una emoció i repetir-la. I quan més el repeteixis més necessitaràs l'emoció. Ja haurem entrat en un cercle molt complicat de sortir després perquè ens voldrem aixecar per tornar a repetir aquella emoció"

 

L'ús abusiu dels videojocs, un perill que cal controlar durant el confinament
Els experts aconsellen no utilitzar els videojocs més de dues hores seguides


Susana Jiménez, coordinadora de la Unitat del Joc Patològic i Addiccions Comportamentals de l'Hospital de Bellvitge, diu que els jocs poden convertir-se en un risc per a la salut.

"Quan els videojocs s'utilitzen per divertir-se, un temps adequat, un espai breu de temps, pot estar molt bé però quan els videojocs són un mecanisme d'evasió d'altres problemes, per evitar estats emocionals negatius, és quan realment poden tenir un risc"

I com es combat això?

"Importantíssim negociar el temps d'ús, no més de dues hores, i si pot ser que no sigui diàriament, fer altres activitats de lleure, tenir altres rutines, tasques acadèmiques, no són vacances però també altres activitats per desconnectar com veure sèries, connectar amb els amics, etcètera. I sobretot, les famílies han d'estar informades dels continguts perquè, indubtablement, Internet és la porta a conductes, a activitats que poden convertir-se en un problema"


Els especialistes recorden que el món va més enllà de les pantalles, també tancats dins de casa.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut