L'OMS reconeix l'addicció als videojocs com una malaltia mental

En el últims deu anys s'han igualat les consultes per addicció a les xarxes, mòbils i videojocs a les consultes per consum de drogues

RedaccióActualitzat

El Fortnite, el videojoc de moda que té més de 125 milions de jugadors al món, ha estrenat la cinquena temporada. Les deu del matí era l'hora per a tots els aficionats que esperaven davant de la pantalla, però l'estrena s'ha endarrerit. El servidor s'ha col·lapsat i els fans han tingut problemes per accedir al videojoc.

En els últims deu anys, han crescut un 130% les consultes sobre l'addicció a les xarxes, mòbils i videojocs a l'hospital Sant Joan de Déu. Ara com ara ja igualen les que es fan per consum de drogues.

L'Organització Mundial de la Salut acaba de reconèixer l'addicció als videojocs com una malaltia mental. I ara, a l'estiu, creix la preocupació de les famílies perquè els nens, amb més temps lliure, no acabin enganxats a la consola.

 

 

Per qui realment l'estiu és una època de risc de quedar-se enganxat o fer-se addicte als videojocs és per als nois i noies més vulnerables o els que els usen com a vàlvula d'escapament per fugir d'una altra problemàtica.

Una bona fórmula de prevenció, en tots els casos, és oferir-los més coses a fer.

 

Notícia relacionada: "Comença el judici contra un noi acusat d'apunyalar un amic amb qui jugava a videojocs a Tarragona"

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut