Birmingham

Londres posarà en marxa el Brexit el març del 2017

Ho ha anunciat la primera ministra, Theresa May, que ha fet una crida als altres membres de la unió a començar a treballar perquè la sortida sigui suau

RedaccióActualitzat

El Regne Unit ja té data per començar el Brexit. La primera ministra, Theresa May, ha dit aquest diumenge que activarà l'article 50 del Tractat de Lisboa per sortir de la Unió Europea abans d'acabar el mes de març del 2017. La primavera del 2019 ja s'hauria completat tot el procés.

"He estat dient que no invocaríem l'article abans de finals d'any per poder-nos preparar. En el meu discurs d'avui diré que l'invocarem abans de finals de març."

May, en una entrevista a la BBC, també ha enviat aquest missatge als membres de la UE:

"Ara, els altres membres de la Unió Europea hauran de decidir com es farà el procés. Espero que ara que saben el nostre calendari podran fer treballs preparatoris perquè tot plegat es pugui fer d'una manera suau quan arribi el moment."

A la tarda, en la inauguració del congrés anual del Partit Conservador que es fa a Birmingham, ha entrat en més detalls. 

És el primer congrés conservador des del terratrèmol del Brexit. Per això, l'obertura ha tingut vocació tranquil·litzadora:

"El món no s'ha acabat, com algú deia. La nostra economia continua sent forta."

Els companys de partit apassionats pel Brexit han rebut bé el discurs i a ells els ha adreçat aquest advertiment per quan toqui negociar amb Brussel·les:

"Les paraules fora de lloc i les filtracions periodístiques faran més difícil que aconseguim els acords que ens calen. Per això, hem de tenir paciència."

Als independentistes escocesos, els ha dit que el país deixarà la Unió com un bloc.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut