L'estrella del pop Aya Nakamura
La justícia francesa ha obert una investigació arran de la denúncia d'una entitat contra el racisme (AFP)

L'onada d'odi de l'extrema dreta contra l'estrella del pop Aya Nakamura remou França

Els rumors que podria cantar en la inauguració dels Jocs Olímpics de París desfermen una campanya que ara investiga la justícia

RedaccióActualitzat

La cantant francesa Aya Nakamura, estrella del pop i una de les més escoltades en francès, ha estat en els últims dies a la diana de grups d'extrema dreta pels rumors que podria cantar en la inauguració dels Jocs Olímpics de París, aquest estiu.

Entre d'altres, el grup Les Natifs va penjar una imatge a X --abans Twitter-- amb un cartell que deia: "De cap manera, Aya. Som a París, no al mercat de Bamako", en referència a la ciutat natal de la cantant.

En un míting del Partit de la Reconquesta, liderat per l'excandidat a la presidència d'extrema dreta Eric Zemmour, el nom de Nakamura va provocar xiulades entre la multitud.

Aquest contingut xenòfob ha generat rebuig, nombroses personalitats del món de la política i la cultura han donat suport a Nakamura. L'artista és mundialment coneguda per cançons com "Djadja", amb més de 950 milions de reproduccions a YouTube.

Entre les condemnes, la de la ministra d'Esports, Amélie Oudéa-Castéra, i la ministra de Cultura, Rachida Dati, que han donat suport a la cantant. I el Comitè Olímpic Internacional (COI) va reconèixer que havia quedat "molt xocat" per la reacció desencadenada.


La cantant respon a la polèmica: "Què us dec? Res"

La mateixa artista ha reaccionat a la polèmica: "Podeu ser racistes, però no sords... Això és el que us fa mal! M'estic convertint en una qüestió d'estat número 1 en debats, etc., però què us dec, realment? Res."

 

La justícia obre una investigació

La justícia francesa ha obert una investigació arran de la denúncia que va fer dels fets la Lliga Internacional contra el Racisme i l'Antisemitisme (LICRA) amb seu a França.

El ciberassetjament i incitació a la discriminació desplegats per "l'onada d'odi racista" també han estat denunciats per l'associació francesa SOS Racisme. "Sempre hi haurà una diferència entre l'artista i aquests perdonavides: ella fa brillar França amb el seu talent, ells pretenen encarnar-lo a través de la raça", va afirmar el seu president, Dominique Sopo, a X.

 

Nakamura, inaugurant els Jocs Olímpics amb Édith Piaf?

La campanya d'odi ha arribat després que diversos mitjans publiquessin que Nakamura s'hauria reunit amb el president de la República, Emmanuel Macron, per estudiar l'opció que cantés en la inauguració dels Jocs Olímpics de París, aquest estiu.

I no qualsevol cançó, sinó ni més ni menys que una de l'artista francesa més coneguda de tots els temps: Édith Piaf.

Cap de les dues parts, però, ha confirmat ni desmentit els rumors, que han agafat una nova dimensió amb la campanya de l'extrema dreta i, per a alguns, proven que Nakamura ha d'acabar cantant en aquesta gala.
 

 

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaRacismeFrança
Anar al contingut