Lluís Llach, exmembre del govern del Consell de la República, durant una roda de premsa
Lluís Llach, exmembre del govern del Consell de la República, durant una roda de premsa

Lluís Llach es presenta a les eleccions de l'ANC, el primer pas per optar a presidir-la

El cantautor independentista ho ha anunciat després de desvincular-se del Consell de la República de Carles Puigdemont

RedaccióActualitzat

Lluís Llach ha anunciat aquest divendres la seva candidatura a les eleccions de la direcció de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que se celebraran el pròxim mes de maig per ser-ne un dels secretaris nacionals. Aquest és el primer pas per optar a presidir l'entitat independentista, ja que la presidència s'escull entre els secretaris nacionals.

"Amb ganes de treballar i que ens trobem molta gent per continuar la lluita d'aquests temps que vindran. Us convido a ser-hi i enfortir una eina que ens és tan necessària. Més que mai!", ha escrit en una publicació a X.


Llach, que va ser diputat al Parlament per la candidatura unitària de Junts pel Sí, fa aquest moviment després que va presentar al desembre la seva dimissió com a membre de la direcció del Consell de la República (CdRep), en desacord amb el fet que Carles Puigdemont entrés en les negociacions d'investidura de Pedro Sánchez en qualitat de dirigent de Junts.


La llista cívica de Feliu, motiu de tensió

Fa dues setmanes, l'ANC va votar no presentar una llista cívica a les eleccions del pròxim 12 de maig. Els socis de l'entitat, presidida actualment per Dolors Feliu, van tombar la proposta per un estret marge de només 98 vots.

La llista cívica era un projecte impulsat per Dolors Feliu i ha fet aflorar tensions dins l'entitat, amb manifestos, denúncies internes i, fins i tot, dimissions.

El  31 de gener, més de 130 càrrecs i excàrrecs de l'entitat van presentar un manifest en què denunciaven que la llista incomplia els estatuts de l'entitat, el codi ètic i el full de ruta vigent.

També hi va haver una denúncia interna davant del comitè deontològic per parts de personalitats com Lluís Llach, fundadors de l'Assemblea i de quatre exvicepresidents, entre ells Jordi Pesarrodona, que va dimitir del càrrec fa un any.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàANC
Anar al contingut