Barcelona

Llogar per la Mesa d'Emergència: "Cobro menys, però faig alguna cosa pels altres"

La Fundació Hàbitat 3 busca pisos de lloguer per a la borsa de la Mesa d'Emergència, que van destinats als més vulnerables

RedaccióActualitzat

Segons dades de l'Ajuntament de Barcelona, a finals del 2018 el lloguer d'un pis a la ciutat de Barcelona costava de mitjana 954 euros el mes, és a dir, 11.448 euros l'any.

Un esforç relativament acceptable per als que treballen i cobren un sou al voltant de la mitjana, situada en els 30.000 euros l'any.

Actualment, només un 40% dels que viuen a Barcelona cobren això o més. L'altre 60% cobra un sou bastant més baix, al voltant dels 20.000 euros, i això els fa difícil llogar un pis en solitari.

Interactiu relacionat: Expulsats de Barcelona, lloguers pels núvols

La Mesa d'Emergència, un acord entre Generalitat i Ajuntament de Barcelona, aconsegueix pisos de lloguer per als casos més vulnerables, a través del Consorci de l'Habitatge de Barcelona.

 

 

És el cas de Cecilia del Carmen Guerrero i la seva família. Van haver de marxar de casa seva perquè no la podien pagar. El banc els perdonava el deute pendent, però n'havien de marxar de seguida, al cap d'una setmana. Van tenir la sort d'aconseguir un pis de la Mesa d'Emergència. Això els permet pagar un lloguer proporcional al que guanyen. Ja fa dos anys i mig que hi viuen.

Qui busca pisos per portar-los a la borsa de la Mesa d'Emergència de Barcelona és la Fundació Hàbitat 3. Ells contacten amb particulars perquè lloguin durant tres anys els pisos que tenen buits, els asseguren el pagament i n'assumeixen una part de la rehabilitació. Van començar a fer-ho el 2015, i el 75% de propietaris han renovat el contracte tres anys més.

 

 

Fani Segurado és propietària:

"Cobro una miqueta menys del que podria cobrar per un lloguer amb immobiliària, però estic molt més tranquil·la, i sé que faig alguna cosa pels altres. El pis no està buit, no tinc por que m'entrin a casa, i el pis està cuidat."

Natàlia Martínez és responsable de captació d'habitatges de la Fundació Hàbitat 3:

"Els propietaris que estan amb nosaltres saben que com a molt tard el dia 10 cobraran, i això ha sigut així durant 36 mesos, i és una raó de pes. I l'altra qüestió també és que saben que complirem el contracte sencer. Aquesta seguretat els compensa la moderació de preus respecte als preus de mercat."

 

 

Ara, l'Ajuntament de Barcelona ha renovat el conveni amb la Fundació perquè aconsegueixin 350 pisos per a la Mesa d'Emergència. Volen aconseguir que la llista d'espera -que ara està en unes 440 unitats de convivència- es comenci a reduir.

A més, dins del mateix conveni, la Fundació Hàbitat 3 també es compromet a 76 pisos per a sensesostre.

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut