Una torre d'alta tensió a Madrid
Una torre d'alta tensió a Madrid (Europa Press/Jesús Hellín)

L'IPC es modera fins al 2,7% al febrer pels aliments i la llum: què puja i què baixa

En el conjunt d'Espanya, l'IPC s'ha situat en el 2,8%, sis dècimes menys que al gener

RedaccióActualitzat

La pujada de preus es modera al febrer. Els preus han pujat un 2,7% a Catalunya aquest mes de febrer, i s'han situat en el nivell més baix dels últims sis mesos, segons les dades que ha publicat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt d'Espanya, l'IPC interanual s'ha situat en el 2,8%, sis dècimes per sota que al gener, tal com ja apuntava la dada avançada. Es tracta del descens més important des del juny de l'any passat.

Els preus s'han frenat principalment per la moderació del preu dels aliments, sobretot els llegums, les hortalisses i la carn. Just fa un any, el cistell de la compra es va disparar per sobre del 16% a conseqüència de la guerra a Ucraïna.

En aquesta taula pots veure quins productes han pujat més:


Un altre factor ha estat la moderació de preus de l'energia: han baixat tant el preu de la llum com el del gas natural. Per contra, el preu dels carburants s'ha enfilat una mica.

En conjunt, la inflació subjacent, la que no té en compte ni aliments no elaborats ni preus de l'energia, també s'ha moderat del 3,6% al 3,4%. És la xifra més baixa des del març del 2022.

 

ARXIVAT A:
IPC
Anar al contingut