Imatge d'arxiu de la Borsa de Madrid
Imatge d'arxiu de la Borsa de Madrid
Madrid

L'Ibex baixa un 0,13%, seguint la dinàmica dels parquets internacionals

El Santander ha arribat a baixar un 1,88%, però ha rebaixat les pèrdues al final de la sessió

RedaccióActualitzat

La borsa espanyola ha acumulat la tercera sessió consecutiva de pèrdues amb un retrocés del 0,13%. Això s'explica per la caiguda d'alguns grans valors, les vendes en el mercat del deute i les pèrdues als parquets internacionals. Tot i això, enguany encara acumula uns beneficis del 10,3%.

La mort d'Emilio Botín, als 79 anys i a causa d'un atac de cor, ha afectat l'Ibex-35, que ha arribat a perdre un 1,11% aquest dimecres al matí. La desaparició del seu president ha repercutit amb força en el Santander, que ha acumulat un descens de l'1,88%, tot i que s'ha recuperat una mica i ha acabat el dia amb un 0,65% negatiu.

El parquet espanyol iniciava la sessió amb pèrdues moderades, sense que importessin gaire les dades de producció industrial a Espanya i França. Sí que hi han influït les vendes del mercat del deute. L'interès intern del deute espanyol a llarg termini pujava fins al 2,3% al matí, i la prima de risc passava dels 120 als 125 punts bàsics.

La caiguda més important del selectiu espanyol l'ha protagonitzat Jazztel amb un 1,72%, mentre que Bolsas y Mercados Españoles ha cedit un 1,19%, seguida d'Amadeus i ACS. Dels grans valors destaca la baixada del 0,69% de Telefònica, seguida del Santander, Iberdrola amb un 0,45% i Repsol amb una caiguda del 0,13%.

Les pèrdues han estat generalitzades als parquets europeus. Només ha pujat Londres, però amb un inapreciable 0,02%. Frankfurt ha caigut un 0,11% i París i Milà, un 0,04% cadascun.

L'Euro ha tancat la cotització a 1,29 dòlars.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut