Barcelona

La jutge que investiga l'herència de Jordi Pujol deixa el cas en mans de l'Audiència Nacional

Actualitzat

El "cas Pujol" serà jutjat a l'Audiència Nacional. La jutge de Barcelona que investiga l'herència a Andorra de l'expresident Jordi Pujol ha decidit inhibir-se d'aquesta causa a favor del jutge de l'Audiència José de la Mata, que investiga comissions milionàries al primogènit, Jordi Pujol Ferrusola.

La titular del jutjat d'instrucció 31 de Barcelona ha pres aquesta decisió a petició de la Fiscalia Anticorrupció, que acusa la família d'actuar com un sol grup:

"La família Pujol-Ferrusola (pares i fills) ha actuat conjuntament sota la direcció i gestió de l'imputat Jordi Pujol Ferrusola desenvolupant nombrosos negocis econòmics, així com diferents actuacions dirigides a aconseguir el blanqueig dels capitals obtinguts."

La jutge va demanar informació al magistrat De la Mata abans de prendre la decisió. Considera que hi ha molts punts coincidents entre les dues investigacions. La jutge, per exemple, considera que Jordi Pujol va ser el titular a l'ombra dels comptes a Andorra.

Una sola causa

D'aquesta manera, el "cas Pujol" passarà a convertir-se en una macrocausa. La justícia haurà d'esbrinar si l'origen de la fortuna de la família Pujol Ferrusola a Andorra és veritablement fruit de l'herència de l'avi Florenci Pujol o prové de comissions irregulars per l'adjudicació d'obra pública per part de governs de CiU.

El jutjat de Barcelona es va fer càrrec del cas a partir de l'estiu passat, després que l'expresident Pujol confessés que havia ocultat durant dècades una herència a l'estranger.

En la causa de De la Mata estan imputats Jordi Pujol fill i els seus germans Josep i Pere, a més de l'exesposa del primogènit, Mercè Gironès, així com empresaris que haurien pagat comissions o ajudat a evadir els diners. El germà petit, Oleguer, està imputat al Jutjat Central número 1 de l'Audiència Nacional també per blanqueig de capitals per les seves operacions immobiliàries amb Drago Capital.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut