Exterior d'una oficina de la CAM
Exterior d'una oficina de la CAM
Madrid

L'expresident de la CAM declara que no tenia coneixements financers

Modesto Crespo ha dit davant del jutge que no va assistir a una reunió per unir-se amb d'altres caixes "perquè va dur les senyores a visitar outlets"

RedaccióActualitzat

A l'Audiència Nacional s'està jutjant l'antiga cúpula de la CAM, la Caixa d'Estalvis del Mediterrani, per haver falsificat presumptament els comptes de l'entitat i haver cobrat remuneracions irregulars.

Entre els que van declarar ahir hi ha l'expresident de l'entitat, Modesto Crespo, que va dir que no tenia coneixements financers i explicava amb aquestes paraules algunes de les seves funcions.

"Jo era president no executiu; si no,  no hauria assumit mai la responsabilitat perquè no tinc coneixements tècnics ni comptables per a això. Aprovar-les sí, però confeccionar-les en absolut".

L'acusat ha reconegut també que no va participar en una de les reunions amb altres caixes com CajaAstur, Caja Extremadura i Caja Cantabria per donar llum verda a una fusió freda per agrupar-les.

"No vaig assistir a la reunió perquè no tinc coneixements. Em vaig dedicar a acompanyar les senyores que van venir i les vaig dur a visitar outlets perquè volien veure sabates i bosses de mà i més coses. També va venir amb mi el director de Caja Cantabria, que tampoc estava dins de l'àmbit tècnic ni tenia coneixements tècnics".

Crespo, a qui l'acusació particular li demana 9 anys de presó, també ha al·legat que va firmar documents del consell, tot i que en desconeixia el contingut, perquè no tenia motius per desconfiar.

"Si em deien que havia de firmar un document, com a president el firmava. Acabava d'aterrar a la caixa i si persones que hi portaven 35 anys m'ho demanaven no tenia perquè desconfiar, però això no vol dir que tingués coneixements, perquè no en tinc".

 

Segons va concloure un informe del Banc d'Espanya, que està en mans del jutge de l'Audiència Nacional, Modesto Crespo es va embutxacar més de 640.000 euros entre el 2009 i el 2011 per unes dietes que mai van ser aprovades per l'assemblea de l'entitat.

Aquest dimarts també va declarar el que va ser director general de la CAM entre 2001 i 2011, Roberto López Abad, que va respondre que l'entitat no era "el pitjor del pitjor", com va insinuar l'exgovernador del Banc d'Espanya Miguel Ángel Fernández Ordóñez

L'exdirectiu va defensar la solvència de l'entitat en el marc de la causa contra ell i 7 alts càrrecs més.

El 2012 el Banc Sabadell va completar la compra de la Caja de Ahorros del Medterráneo.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut