Dins la mina hi havia uns 110 treballadors i la majoria han pogut sortir del pou
Dins la mina hi havia uns 110 treballadors i la majoria han pogut sortir del pou (Nilay Meryem Comlek/Depo Photos)

L'explosió d'una mina de carbó a Turquia deixa 41 morts

En el moment de l'explosió hi havia 110 miners treballant, segons els responsables de l'explotació

RedaccióActualitzat

41 miners han mort en una explosió en una mina de carbó a Turquia. Ha passat aquest divendres a la tarda a la ciutat de Bartin, a la costa del mar Negre. 

Segons els responsables, en el moment de l'explosió hi havia 110 persones treballant. La majoria dels miners van poder abandonar la zona pel seu propi peu, mentre que 11 més van haver de ser hospitalitzats. D'aquests, cinc estan en estat greu.

Els equips de rescat han treballat tota la matinada i aquest dissabte al matí per rescatar més víctimes de dins la mina. Aquest migdia, les tasques s'han donat per acabades després de 20 hores, amb aquest balanç final: 41 morts. L'ha donat el president turc, Recep Tayyip Erdogan.

L'explosió va passar cap a un quart de sis de la tarda --hora catalana-- en unes galeries situades a 300-350 metres sota el nivell del mar. Les autoritats apunten que la causa ha estat una explosió de grisú, un gas compost principalment de metà, que es desprèn de les capes de carbó d'hulla.

A Turquia hi ha hagut altres accidents similars per la manca de seguretat a les mines
A Turquia hi ha hagut altres accidents similars per la manca de seguretat a les mines (Nilay Meryem Comlek / Depo Photos)

Accidents recurrents a Turquia

A Turquia sovint hi ha accidents greus a les mines de carbó i lignit, que els sindicats atribueixen a les escasses mesures de seguretat en un sector poc regulat i controlat.

El desastre més gran va passar el maig del 2014 en una mina de Soma, a la província occidental de Manisa, quan van morir 301 miners per un incendi causat per una explosió elèctrica en un pou.

ARXIVAT A:
Turquia
Anar al contingut