L'exèrcit podrà participar d'uniforme a la mostra Expojove de Girona

RedaccióActualitzat

L'exèrcit podrà participar a la mostra Expojove de Girona. Així ho ha dictaminat el jutjat de primera instància número 1 d'aquesta ciutat, en estimar íntegrament la demanda interposada contra la decisió de Fira de Girona d'excloure l'exèrcit del saló durant tres edicions.

L'entitat firal havia acordat, el 2 de març, la prohibició a l'exèrcit de participar en el saló Expojove perquè considerava que havia violat el codi ètic, que impedeix fer difusió d'elements bèl·lics, quan va participar en l'edició del 2017 amb personal uniformat.

L'Estat va recórrer la decisió i la justícia la va anul·lar preventivament fins a tenir una sentència, tot i ordenar que, el 2018, els militars no portessin uniforme al saló.

Ara, la sentència, que es pot recórrer, assegura que Fira de Girona no sempre interpreta el codi ètic de la mateixa manera, i que, per exemple, en la Fira del Còmic de Girona es van admetre cavallers amb armadures i llances, i en la fira del Playmobil hi havia joguines amb armes.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, s'ha mostrat decebuda per la sentència, perquè considera que "no es posa al davant de tot la defensa de la cultura de la pau". També ha avançat que estudien recórrer-la.

ARXIVAT A:
Exèrcit espanyol
Anar al contingut