El judici ha estat molt ràpid i l'excasteller ha admès els fets genèricament (ACN/Pol Solà)

L'excasteller de Barcelona a qui demanaven 36 anys per abusar de nenes podria evitar la presó

La Fiscalia demanava inicialment 39 anys de presó, però ha pactat una pena de 10 anys i mig que previsiblement no es complirà

RedaccióActualitzat

Un exmembre de la colla castellera de Barcelona ha admès haver abusat sexualment de nou nenes i adolescents mentre els feia massatges, però previsiblement no ingressarà a la presó.

En el judici d'aquest dilluns a l'Audiència, el casteller ha reconegut que, entre els anys 2014 i 2019, portava les menors a casa seva i aprofitava per fer-los tocaments. El cas es va destapar el novembre del 2020.

La Fiscalia li demanava 36 anys de presó, però ha arribat a un acord de conformitat amb la defensa. Com que cap de les penes individuals superen els dos anys, la defensa demanarà que l'excasteller no hagi d'entrar a la presó, i tot fa preveure que la Fiscalia no s'hi oposarà.

Feia uns 20 anys que l'home formava part de la colla, exercint diverses funcions, entre elles la de tècnic de canalla, i es va guanyar la confiança de les famílies.


Ningú havia informat del pacte les víctimes

El judici ha estat molt ràpid, ja que l'home, a preguntes de la Fiscalia, ha acceptat els fets contra quatre de les víctimes i ha admès la resta de fets genèricament.

Quatre de les víctimes han confirmat verbalment davant del tribunal els fets denunciats. Aleshores, el ministeri públic, única acusació, ha modificat les seves conclusions inicials i ha rebaixat substancialment la petició de penes.

Les quatre víctimes no anaven assistides per cap advocat i han rebut amb sorpresa al pacte, del qual ningú els havia informat prèviament.

Així mateix, han hagut de trobar-se cara a cara amb l'autor confés dels fets, un cop acabada la vista, perquè les mesures que s'havien previst per separar-los no han estat suficients.


Com s'ha concretat la rebaixa de la petició de Fiscalia

Dels quatre delictes d'abús sexual, sis delictes continuats d'abús sexual i un d'exhibicionisme, la Fiscalia ha passat, amb el nou Codi Penal, a dos delictes d'agressió sexual, set d'agressió sexual continuada i un d'exhibicionisme.

Això ha rebaixat la pena de 39 anys i dos mesos a 10 anys i mig de presó, 1.080 euros de multa, prohibició d'aproximació i comunicació amb les víctimes durant cinc anys, llibertat vigilada durant cinc anys després de la pena de presó, 6.000 euros d'indemnització a cada víctima i inhabilitació per qualsevol activitat amb menors durant quatre anys.

En un comunicat després del judici, els Castellers de Barcelona han anunciat que faran definitiva l'expulsió de l'acusat una cop es publiqui la sentència. Al judici hi han assistit alguns membres de la colla per donar suport a l'acusat.

ARXIVAT A:
MenorsAgressió sexualCastellers
Anar al contingut