Detenen un membre dels Castellers de Barcelona acusat d'abusos sexuals contra 8 menors

L'home, que ha quedat en llibertat amb mesures cautelars, ha estat expulsat de la colla castellera

RedaccióActualitzat

Un home vinculat als Castellers de Barcelona va ser detingut pels Mossos d'Esquadra aquest dilluns acusat de vuit delictes d'abús sexual contra menors. El jutge l'ha deixat en llibertat amb càrrecs i amb mesures cautelars.

La investigació va començar al febrer a partir de denúncies d'alguns d'aquests menors. 

Segons un comunicat dels Castellers de Barcelona, el membre de la colla va ser expulsat de manera "cautelar i immediata" tan bon punt la junta va tenir coneixement dels fets, a l'espera d'aclarir-los.

 

 

Els castellers asseguren que, en tenir notícia dels "indicis d'un possible comportament inadequat i d'abusos", es van posar en contacte amb especialistes que poguessin atendre les víctimes.

Van contactar amb la unitat d'abusos contra menors de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i amb l'Associació d'Assistència a Dones Agredides Sexualment.

Els professionals de Sant Joan de Déu van considerar que "hi havia indicis per creure que aquestes persones havien estat víctimes d'abusos, i van actuar d'ofici denunciant el cas a la Fiscalia".

Els Castellers de Barcelona treballen en un protocol que permeti evitar situacions com aquesta "en un espai tan específic com és el món casteller". Alhora treballa amb els tècnics de canalla perquè rebin formació en prevenció i se'ls "exigeix" tenir el Certificat de Delictes de Naturalesa Sexual en negatiu.

El telèfon d'atenció per a casos d'abusos contra menors és el 116 111. Mitjançant el telèfon Infància Respon, la Generalitat té l'objectiu de prevenir i detectar casos de maltractaments a infants i adolescents.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualCastellers
Anar al contingut