Albert Cavallé, en una imatge d'arxiu (ACN)

L'"estafador de l'amor" entra finalment a presó després de sis mesos fugit de la justícia

L'Audiència de Barcelona el buscava des del juny i un jutjat penal des de la setmana passada per un altre judici

RedaccióActualitzat

Albert Cavallé, conegut amb el sobrenom de "l'estafador de l'amor", s'ha presentat voluntàriament aquest migdia a la presó de Lledoners, al Bages, després que des del mes de juny s'hagin dictat dues ordres judicials de crida, cerca i ingrés a presó.

La primera ordre la va dictar l'Audiència de Barcelona fa sis mesos perquè complís una pena per estafa i la segona va arribar la setmana passada després que no es presentés per segon cop a un jutjat penal de la capital catalana per ser jutjat pel mateix delicte.

Cavallé ja ha estat jutjat diverses vegades per estafar dones a qui demanava diners i no els els tornava i a qui feia creure que n'estava enamorat. En alguns casos ha estat absolt i en altres ja té condemnes, però fins aquest dilluns encara no havia ingressat mai a presó.
 

Dos anys i tres mesos de presó

Cavallé va ser condemnat el febrer passat a dos anys i tres mesos de presó per enganyar sis dones i quedar-se amb 68.500 euros. Una condemna que va arribar després d'un acord amb la Fiscalia i amb les denunciants pels delictes d'estafa continuada i furt.

Com que totes les parts hi estaven d'acord, la sentència dictada pel tribunal va esdevenir ferma immediatament, és a dir, que no admetia recurs en contra. D'aquesta manera, l'acusat havia d'ingressar voluntàriament al centre penitenciari que ell triés, cosa que no va complir, i per això l'Audiència de Barcelona va dictar una interlocutòria de cerca i captura al juny.

En aquella ocasió, Cavallé va confessar que va fer servir aplicacions com Tinder i Badoo per fer-se passar per advocat, inversor, cirurgià o fill dels amos milionaris d'una reconeguda clínica de Barcelona. Tot plegat, per fingir solvència econòmica, establir una relació amb les dones i així aconseguir els seus diners.

Entre alguns dels enganys que va reconèixer Cavallé, hi ha el d'haver estafat 49.000 euros en efectiu a una dona a la qual va dir que treballava i tenia comptes a Panamà, però que els tenia bloquejats. La dona li va anar deixant els diners en diverses entregues i sota la promesa que els hi retornaria, un fet que no es va produir mai.

Nova ordre de cerca i captura

A més de la sentència pendent de complir, el conegut com "l'estafador de l'amor", havia d'afrontar un nou judici el 29 de novembre, del qual es va absentar per segona vegada, ja que hauria d'haver-se celebrat el 31 de maig.

En aquesta vista, Cavallé estava acusat d'estafar 850 euros a una altra víctima entre el 2016 i el 2017 i s'enfrontava a una pena de més de dos anys de presó.

Com que no va comparèixer, la Fiscalia va demanar l'ingrés a presó, que la magistrada va acceptar i va ordenar després de comprovar que Cavallé havia estat degudament citat.

Aquest dilluns, s'ha presentat voluntàriament al centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, acompanyat del seu advocat, i ha ingressat per primer cop a presó després de sis mesos fugit de la justícia.

Anar al contingut