Albert Cavallé, conegut com l'estafador de l'amor, a la sortida d'un judici
Albert Cavallé, conegut com l'estafador de l'amor, sortint del judici a l'Audiència de Barcelona al febrer (3Cat)

Nova ordre de cerca i captura per a "l'estafador de l'amor": ordenen portar-lo a la presó

Albert Cavallé, que té diversos casos pendents i sentències condemnatòries per haver estafat dones, no s'ha presentat a una vista que ja es va ajornar al maig per la mateixa raó

Actualitzat

La jutge ha tornat a dictar contra Albert Cavallé, conegut com l'estafador de l'amor, una ordre de cerca captura i ingrés a presó després que, per segona vegada, l'acusat no s'ha presentat al judici per estafa que tenia aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia.

La mesura cautelar s'ha adoptat per obligar Cavallé a comparèixer a aquest judici, que té pendent al jutjat número 1 de Barcelona i que ja va ser suspès el mes de maig, per la mateixa raó.

Llavors el jutjat va comprovar que Cavallé havia rebut prèviament la citació, però el dia de la vista no es va presentar. La jutge va dictar la mateixa mesura cautelar de cerca i captura i ingrés a presó, però el 2 de juny va quedar sense efecte perquè l'acusat va justificar la seva absència a la vista. Aleshores es va fixar una nova data per al judici, aquest 29 de novembre; una cita que consta que va ser notificada a Cavallé el 9 de juliol passat.

En aquest judici, Cavallé s'enfronta a una pena superior als dos anys, que l'obligaria a entrar presó. Això, i el fet que no és la primera vegada que Cavallé no es presenta a les citacions, ha fet que la jutge consideri en el seu escrit que l'acusat pot tenir "interès a sostreure's de l'acció de la justícia" i, per tant, hi ha risc de fugida.


Una altra ordre per complir condemna

Sobre Cavallé ja pesa una altra ordre de cerca de l'Audiència de Barcelona des del juliol per complir la pena ferma de presó acceptada per ell mateix per estafa continuada, furt i apropiació indeguda de dos anys i tres mesos, per haver enganyat sis dones, a qui va estafar 68.500 euros.

Aquesta va ser l'última vegada que Cavallé va ser jutjat. En aquest cas, l'estafador de l'amor va arribar a un acord amb la Fiscalia i les denunciants. Com que totes les parts hi estaven d'acord, la sentència dictada pel tribunal és ferma, és a dir, no admet recurs en contra, per la qual cosa l'estafador havia d'ingressar voluntàriament al centre penitenciari que ell elegís, però no ho ha fet.

Cavallé ha estat jutjat nombroses vegades per estafar dones a qui demanava diners que no els retornava i a qui feia creure que n'estava enamorat. En alguns casos ha estat absolt i en altres ja té condemnes, però encara no ha ingressat mai a presó.

Cavallé té ara deu dies per presentar-se voluntàriament al jutjat. Si no ho fa, serà declarat en rebel·lia i els Mossos l'inclouran en la base de dades de fugitius de la justícia. Si és capturat, passarà a disposició judicial i segurament serà empresonat fins que hi hagi judici. L'ordre d'empresonament estarà vigent com a màxim fins al 7 de gener del 2026.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut