Dirigents de l'esquerra abertzale (Foto: EFE)
Dirigents de l'esquerra abertzale, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Sant Sebastià

L'esquerra abertzale avisa que cap sentència aturarà el seu "canvi estratègic"

L'esquerra abertzale ha considerat "incomprensible" la sentència que condemna a penes d'entre 8 i 10 anys de presó Arnaldo Otegi i set persones més acusades d'intentar reconstruir la il·legalitzada Batasuna. En una roda de premsa a Sant Sebastià, membres de l'independentisme basc han assegurat que la sentència pretén impedir el "canvi estratègic" d'aquest moviment, però han assegurat que "no ho aconseguiran". Otegi i els altres condemnats hauran de complir condemna perquè l'Audiència Nacional els considera dirigents d'ETA. El mateix lehendakari, Patxi López, ha afirmat que acatarà la sentència, però entén que generi frustració.

Actualitzat
Els dirigents abertzales Rufi Etxeberria, Tasio Erkizia i Niko Moreno, i els portaveus de Batasuna Miren Legorburu i Txelui Moreno, han qualificat de "totalment escandalosa" la sentència de l'Audiència Nacional que condemna Arnaldo Otegi a 10 anys de presó per pertinença a ETA.

Els membres de l'esquerra basca han llegit una declaració en què han denunciat que la condemna és un intent d'aturar el procés de canvi en l'estratègia dels independentistes que defensen i han advertit que "no ho aconseguirà". Segons diuen, avui en dia "només l'Estat utilitza la violència" i aquesta sentència el deixa "sense legitimació davant la ciutadania basca".

"Cap detenció, judici ni sentència ens farà fora del camí que hem emprès", ha conclòs Moreno, un dels absolts en la causa.

El PNB també ha carregat contra la sentència perquè veu "absurd" considerar ETA tots els independentistes, mentre que el lehendakari Patxi López, tot i acatar-la, entén que generi frustració.


Anar al contingut