Copa del Rei

L'Espanyol guanya 0-2 a Valladolid amb un doblet del jove Álvaro Vázquez

L'Espanyol ha deixat l'eliminatòria dels setzens de final de la Copa del Rei contra el Valladolid vista per a sentència després de guanyar per 0-2 en l'anada. Álvaro Vázquez, amb dues dianes, va ser l'autèntic protagonista del triomf blanc-i-blau. El jove davanter badaloní del planter perico està tornant amb gols la confiança que Pochettino li ha mostrat. L'Espanyol, que va jugar gairebé 70 minuts amb superioritat numèrica per l'expulsió del local Rueda, va convertir en un tràmit la tornada a Cornellà-el Prat.

Actualitzat
L'Espanyol, amb dos gols d'Álvaro Vázquez, va doblegar el Valladolid (0-2) en l'anada dels setzens de final després d'un partit marcat per l'expulsió del migcampista local Jesús Rueda, fet que van aprofitar els catalans per convertir-ho en una eliminatòria de Copa molt propícia.

El Reial Valladolid, amb un equip plagat de suplents i amb només tres dels titulars del passat partit davant el Girona, va començar "embussat" davant la defensa avançada del rival, que tot just deixava espais i que va tenir la primera opció en el minut 7, obra de Javi Márquez. I és que Mauricio Pochettino no va llençar la Copa a tenor de l'alineació inicial. En el doble pivot, el tècnic argentí va apostar per Márquez i Baena, que tornava després de ser operat del genoll esquerre a l'abril. Ambdós van pressionar molt i van dotar d'aplom el mig camp blanc-i-blau, que va governar el partit de principi a fi.

Amb Jofre Mateu molt actiu, el Valladolid "va trencar" diverses vegades per l'esquerra. Va ser precisament una passada de Jofre el que va permetre a Óscar González tenir la millor ocasió del Valladolid (minut 19), però Cristian Álvarez va impedir el gol. Un minut després l'expulsió de Jesús Rueda, per una entrada a Baena, va condicionar l'estat del partit i va llastrar el Valladolid. El càntabre Teixeira Vitienes va reaccionar a l'excés davant una entrada del jugador extremeny en absolut feroç. Álvaro va aprofitar una indecisió defensiva local per desequilibrar la balança al minut 38, just quan el Valladolid estava començant a "ajustar-se" amb un jugador menys i Carlos Lázaro multiplicant-se en la posició de mig centre.

A la represa, el Valladolid va jugar amb només tres enrere per intentar "reparar" la seva inferioritat numèrica. Antonio Gómez va decidir avançar Carlos Peña al mig camp i situar a Jofre com a mitja punta. No li va anar bé a l'equip val·lisoletà, ja que l'Espanyol va arribar amb més facilitat i així, de nou, el jove Álvaro Vázquez va marcar el segon gol amb una còmoda rematada dins l'àrea petita (minut 54). Només sengles ocasions del guineà Alhassane Keita i de Jofre Mateu van poder oferir bones notícies per al Valladolid que va poder encaixar més gols davant un Espanyol molt seriós, que "va lluir" a Zorrilla la qualitat de la seva pedrera.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut