Les històries de la setmana: l'estafa de WhatsApp, les adopcions i un portal polèmic

Fem un repàs a les notícies que més han captat la vostra atenció aquesta setmana

Actualitzat

Una estafa ben comuna

Quin no ha rebut un missatge a WhatsApp d'un usuari desconegut amb un únic missatge: "Hola, puc parlar amb tu?". Aquesta setmana us hem explicat què passa si respons i com funciona aquesta estafa. És un frau que cada vegada arriba a més persones i que la Policia Nacional ha batejat com a "estafa dels 'm'agrada'".

Un portal polèmic

Què podia sortir malament? Quan a un artista se li va acudir instal·lar un "portal" que unia Dublín i Nova York no va tenir en compte la naturalesa humana. El que va començar com a curiositat ha acabat convertit en un espai on s'enviaven tot de continguts poc edificants. Finalment, ha acabat retirat temporalment.

Una mirada a les adopcions

Fills del boom de les adopcions de principis de segle ens expliquen vint anys després quina és la seva experiència. Una peça relacionada amb el reportatge de "Sense ficció" "Amb l'amor no n'hi havia prou", que podeu recuperar a la plataforma 3cat.

Què hi ha darrere de "La Gioconda"

El somriure de la "Monna Lisa" és ben intrigant, la seva mirada és enigmàtica... fins i tot el paisatge té una part de misteri. Ara, una geòloga aporta una nova teoria que situa l'indret que apareix al fons de la pintura.

El patrimoni dels joves

Ser jove ara és més complicat que fa 20 anys, si més no, segons els indicadors econòmics. El Banc d'Espanya dibuixa un panorama amb menys renda i menys patrimoni. I el futur, apunta, és encara més negre.

Una perla audiovisual difícil de trobar

"La mesita del comedor" és una pel·lícula de Caye Casas que fins aquest divendres no es podia veure enlloc (ara està disponible a Filmin). Això no li ha impedit recollir desenes de premis internacionals i captar l'atenció del rei del terror. L'elogi de Stephen King ha tornat a centrar les mirades en aquest film. Tot un honor, segons ens explicava el seu director.

Quan començarà el curs?

I per acabar, una mirada al futur per a tots aquells que tinguin infants en edat escolar. Ja se sap el calendari del curs. Començarà el 9 de setembre i també podeu consultar quan cauran els festius.

 

Anar al contingut