Els col·legis fan carmanyoles per a escolars amb beca menjador confinats

Les escoles fan carmanyoles per als alumnes amb beca menjador confinats

Aquestes beques menjador també garanteixen els llocs de treball de les empreses que havien hagut de tancar per la pandèmia

Des de l'inici del curs, els infants confinats per la Covid que tenen dret a beca menjador poden anar a buscar el menjar a l'escola. Això els garanteix l'alimentació, però també contribueix a mantenir els llocs de treball de les empreses que elaboren els menús.

La conselleria d'Educació, al principi d'aquest curs, va descartar les targetes moneder que es van fer servir durant el confinament per substituir el menjar dels alumnes amb beca menjador.

Es va considerar que eren ineficaces i insuficients, ja que no van arribar a tots aquells que tenien beca menjador o necessitat d'un àpat diari.

Ara, amb les beques menjador s'ofereixen menús per a infants confinats a tot Catalunya i el balanç de la mesura, a mig curs, és positiu.

Una de les comarques on més s'aprofita aquesta mesura és l'Urgell. El 85% de les famílies amb beca menjador que estan confinades recullen el menjar a l'escola, com explica Sebastià Mata, conseller de repoblament al C. C. Urgell.

"Entre el 80 i el 85% de les famílies amb ajut de menjador han anat a recollir el menú diàriament, i en altres llocs, el tant per cent és més baix, d'un 30-40%. Però l'important és que totes les famílies tenien garantit el dret a l'alimentació."

A l'escola de Verdú, a l'Urgell, hi ha una seixantena de nens i nenes; vint es queden a dinar al menjador escolar. No sempre hi són tots, alguns estan confinats perquè hi ha hagut casos de Covid.

En aquest cas, els nens que no puguin anar a l'escola, algun familiar pot recollir el menjar de confinament.

Els col·legis fan carmanyoles per a escolars amb beca menjador confinats
El menjador de l'escola Verdú de l'Urgell (CCMA)


Cuines tancades per la pandèmia

Una de les empreses que va patir el tancament dels menjadors i, per tant, el tancament de llocs de treball és l'empresa de lleure Quàlia i, de retruc, va afectar els seus proveïdors ecològics i de proximitat.

Lluís Nadal Vidal, director de la Cooperativa de Lleure Quàlia, explica que va quedar molt tocat tot el tema de productors de proximitat que donaven vida a menjadors i que donaven feina a cuiners i monitoratge, i es va proposar l'alternativa a les targetes moneder.

Amb el retorn dels infants a les aules, la cuina va reobrir per als que van a l'escola i també per als infants confinats, sobretot els que tenen beca. Els preparen carmanyoles, amb el primer i segon plat, el pa i la fruita.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut