Es comencen a repartir les targetes moneder de les beques menjador

A Barcelona, es distribuiran al pati de les escoles; primer als 45 centres amb més alumnes becats i, després, a la resta

Actualitzat

Les targetes moneder que va prometre el Departament d'Educació per a les ajudes del menjador escolar davant el tancament de centres pel coronavirus ja s'estan enviant als ajuntaments i als consells comarcals. En total, seran 144.000 targetes, amb una primera inversió de 6 milions d'euros.

Les famílies dels alumnes becats rebran al llarg d'aquesta setmana l'ajuda a través de targetes que podran utilitzar en qualsevol botiga de queviures. Se'ls carregarà quatre euros per infant i dia, per cobrir els àpats durant el període de tancament de les escoles.

 

Fora de Barcelona, les targetes ja s'estan distribuint. "Finalment, aquest dilluns han arribat les targetes i ara el que estem fent és classificar-les per poder repartir-les als ajuntaments", explica Gerard Balcells, president del Consell Comarcal de l'Urgell.

La targeta és semblant a una Visa i es pot utilitzar a qualsevol establiment d'alimentació. El director general de Família i Comunitat Educativa, Juanjo Falcó, ha explicat que, si s'allarga la situació, s'aniran recarregant:

"És una targeta de prepagament que va amb un saldo carregat inicialment de 40 euros i que, si es perllonga el tancament dels centres, es recarregarà automàticament."

 

Les targetes de les beques menjador funcionen com una Visa amb prepagament
Les targetes de les beques menjador funcionen com una Visa amb prepagament (Pexels)

 

El repte logístic és a Barcelona, on se n'han de repartir 29.000. Es començarà per les 45 escoles que tenen més alumnes becats, com l'Escola Pia de Sant Antoni, on n'han de repartir 350.

Aquest dilluns s'han posat en contacte amb les famílies i aquest dimarts, per torns, es repartiran al pati del centre amb personal voluntari i amb totes les mesures de precaució.

Eduard Maza, director Escola Pia de Sant Antoni, explica que l'escola facilitarà que les famílies puguin recollir la targeta:

"La immensa majoria de famílies viuen a 200 metres de l'escola. Aleshores, és un bon punt de repartiment. De fet, també elles van als supermercats i al mercat de Sant Antoni a comprar."

La resta de centres trigaran dos o tres dies. I després de deu sense escola, hi ha hagut casos que han requerit una intervenció urgent, com comenta Susana Parra, directora de l'Escola Els Encants:

"Vam demanar si personal de cuina podia entrar a buidar la cuina, a agafar tot el menjar que teníem allà per intentar ajudar les famílies que, ara per ara, no tenen menjar. I ens hem trobat també amb alguna situació, d'algun cas molt particular, que s'ha hagut de fer una petita aportació econòmica perquè poguessin comprar menjar, perquè estaven en una situació molt precària."

Les autoritats demanen sobretot que les famílies no es presentin al seu centre fins que se'ls avisi.

 

Les oposicions a docents, vigents

La pandèmia del coronavirus ha alterat el calendari de les preinscripcions escolars i de la selectivitat, que han quedat ajornades i encara no tenen data.

En el cas de les oposicions a docents, previstes per al juliol, Educació ha recordat que continuent vigents i que només s'han suspès, mentre duri l'estat d'alarma, els tràmits administratius que hi estan relacionats. "Es preveu que es puguin mantenir les dates, reorganitzant el calendari", ha indicat el Departament.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus MenorsAlimentació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut