Barcelona

Les dones cobren un 30% menys que els homes

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, que es commemora aquest 8 de març, els sindicats Comissions Obreres i UGT han presentat un informe sobre les condicions laborals de les dones. L'informe destaca que el 19% de les dones assalariades tenen contractes temporals i que el 21% treballen en jornada parcial. Aquests dos fets afecten els salaris i els plusos d'antiguitat, i tot plegat provoca que les dones guanyin prop del 30% menys que els homes. Coincidint amb aquesta jornada, un centenar de dones sindicalistes de Comissions Obreres s'han manifestat fins a la porta de la seu de Foment del Treball amb el lema "Ara és temps d'igualtat".

Actualitzat
L'estudi destaca que les dones tenen una posició més precària al mercat laboral, que es tradueix en més contractes temporals –en tenen el 19% de les assalariades–, la jornada parcial –el 21%–, la falta d'antiguitat (una quarta part fa menys d'un any que treballen a la mateixa empresa) i també la menor presència en els alts càrrecs –només un de cada tres l'ocupa una dona.

Pel que fa al salari, sis de cada deu dones guanyen menys de 1.200 euros mensuals, una condició que també tenen el 40% dels homes. Només el 21% de les dones guanyen més de 2.100 euros al mes, mentre que entre els homes el percentatge s'eleva fins al 35%.

Per contra, segons un estudi de la Fundació Adecco, l'increment de l'atur els últims mesos ha afectat més el sexe masculí. Això explicaria que aquest any més de 40.000 homes hagin tornat a casa per dedicar-se a la família i que, en canvi, 100.000 dones hagin deixat de ser mestresses de casa per incorporar-se al mercat laboral.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut