Les derrotes d'Holanda i Turquia, sorpreses més destacades dels partits de repesca

Escòcia ha guanyat 1-0 la selecció holandesa, que haurà de remuntar a Amsterdam dimecres que ve si es vol classificar per a la fase final de l'Eurocopa. L'equip que entrena Dick Advocaat ha estat incapaç d'igualar el gol inicial de McFadden. Feia 21 anys que Escòcia no guanyava Holanda. Turquia ha perdut 1-0 a Riga, contra Letònia. Rússia i País de Gal·les, per una banda, i Croàcia i Eslovènia per l'altra, hauran de decidir l'eliminatòria en el partit de tornada després d'empatar en l'anada.

Escòcia, 1 - Holanda, 0 El seleccionador Dick Advocaat ha fet jugar Cocu, Van Bronckhorst, Overmars i Kluivert en l'onze inicial. Reiziger ha estat l'únic blaugrana que no ha participat. El partit ha tingut un inici vibrant, amb oportunitats de tots dos equips, fins que el davanter de l'Everton James McFadden, en el minut 22, ha fet l'únic gol del partit. Holanda ha tingut opcions d'empatar, però no ha estat encertada en la rematada i en els últims minuts, quan més pressionava l'equip d'Advocaat, Escòcia ha tingut ocasions per fer el 2-0. Rússia, 0 - País de Gal·les, 0 L'equip britànic ha tret un empat molt important de l'estadi Lokomotiv, a Moscou. Els de Mark Hughes, una de les grans sorpreses de la fase prèvia, ha donat un pas més cap a Portugal i dimecres, al Millenium de Cardiff, tindran una oportunitat històrica per ser en una fase final. Els russos, dirigits per Mostovoi, han dominat el partit durant la majoria del temps, però la bona tasca defensiva dels britànics els ha permès assegurar l'empat. Croàcia, 1 - Eslovènia, 1 A l'estadi Maksimir de Zagreb, tot pintava molt bé per a l'equip local quan Dado Prso ha fet l'1-0 en el minut 5. Però Ermin Siljak, en el minut 22, ha fet el gol de l'empat i, per tant, l'eliminatòria es decidirà en camp eslovè dimecres que ve. Letònia, 1 - Turquia, 0 La selecció bàltica ha jugat una gran primera meitat i Verpakovskis ha fet, en el minut 29, l'únic gol del partit. Els turcs, amb Rustu a la porteria, han intentat l'empat, pero Letònia s'ha endut una merescuda victòria.