Perdre el telèfon és un maldecap especialment greu avui en dia, en què el mòbil és també la clau d'accés als nostres comptes
Perdre el telèfon és un maldecap especialment greu avui en dia, en què el mòbil és també la clau d'accés als nostres comptes

Les cinc novetats que t'ajudaran a trobar el teu mòbil Android si el perds

Google millora el seu servei Find My Device per trobar dispositius extraviats, ara fins i tot si estan sense cobertura

Enllaç a altres textos de l'autor Antoni Noguera Martínez

Toni Noguera Martínez

Periodista del 324.cat especialitzat en tecnologia

@AntoniNoguera
Actualitzat

No tots els usuaris d'un dispositiu Android ho saben, però Google té un servei per trobar la teva tauleta o mòbil quan es perden: Find My Device (Troba el meu dispositiu). Google hi acaba d'anunciar importants millores. 

Fins ara, Google et permetia veure la ubicació aproximada dels dispositius Android perduts, reproduir-hi un so a volum màxim per trobar-lo, enviar-hi un missatge o número de telèfon perquè hi contactin els que el trobin o, fins i tot, bloquejar-lo i esborrar-ne el contingut a distància quan ja s'ha perdut tota esperança de retrobar-lo. 

Tot això, tanmateix, depenia del fet que el telèfon estigués encès i connectat a una xarxa, ja fos wifi o de dades, i la ubicació que mostrava tampoc era gaire precisa.

En general, doncs, les possibilitats de l'eina eren bastant limitades, sobretot si es comparen amb serveis similars com el Find My d'Apple. Però tot va començar a canviar la setmana passada amb un anunci oficial en el blog de l'empresa:

"Has perdut les claus? No saps on tens el telèfon? El nou Find My Device de Google és aquí per ajudar. Ara, desplegant-se per tots els dispositius Android del món."

Les cinc grans novetats de Find My Device

La principal novetat, i la més útil, que ha presentat Google per facilitar el retrobament entre propietaris i dispositius perduts és la possibilitat de localitzar tauletes i telèfons Android fins i tot quan es troben sense connexió a una xarxa

Ara, encara que no tingui cobertura, és possible fer sonar a distància el dispositiu perdut o ubicar-lo en el mapa de Find My Device. A més, gràcies a components que inclouen els telèfons Pixel 8 i Pixel 8 Pro, els telèfons es podran trobar fins i tot si s'apaguen o es queden sense bateria

El nou Find My Device (Troba el meu dispositiu) també ha estrenat un nou logo
El nou Find My Device (Troba el meu dispositiu) també ha estrenat un nou logo (Google)

Tot això és possible, en part, gràcies al fet que Google s'apunta a la lliga de les xarxes de dispositius interconnectats. De la mateixa manera que fan serveis com Tile o Apple, Google aprofitarà que els seus dispositius es troben repartits per tot el món per localitzar-los de forma col·lectiva. 

"Amb una nova xarxa col·lectiva de més de mil milions de dispositius Android, Find My Device us pot ajudar a trobar els vostres dispositius Android i articles quotidians perduts de manera ràpida i segura." Google Blog


L'anomenen "xarxa Find My Device" i la conformen el miler de milions d'aparells que funcionen amb el sistema operatiu mòbil de Google, Android, a tot el món.

Si el teu dispositiu està relativament a prop d'un altre que també sigui Android, tots dos es detectaran i enviaran les ubicacions respectives a una xarxa col·lectiva. Encara que un d'ells perdi la connectivitat, la resta de dispositius que el detectin podran compartir-ne la ubicació amb la xarxa.

Els usuaris d'Android han començat ja a rebre notificacions per informar-los d'aquesta nova possibilitat i demanar el permís per contribuir a la "xarxa Find My Device" amb els seus dispositius. La novetat ha començat als Estats Units i el Canadà, però està previst que es vagi desplegant progressivament per tot el món. 

Els AirTag d'Apple aprofiten la xarxa de dispositius de la companyia repartits pel món per facilitar la seva localització (Apple)

La segona gran novetat del nou Find My Device és que integrarà el servei de localitzadors bluetooth de tercers, com Chipolo o Pebblebee. Aquestes dues han nascut "específicament" per a la xarxa de dispositius d'Android, però Google també ha anunciat que aviat incorporarà altres localitzadors de marques com Motorola, Eufy o Jio, entre d'altres.

Google també assegura que tots aquests localitzadors bluetooth seran compatibles amb "les alertes de seguiment desconegut a Android" per evitar que algú els faci servir per espiar o seguir la ubicació d'una altra persona sense que aquesta se n'adoni.

S'han documentat casos d'espionatge amb els localitzadors AirTag d'Apple, per exemple amagant un localitzador en una bossa de mà o darrere la matrícula d'un cotxe. Des d'aleshores, els fabricants de solucions similars van amb peus de plom.

Ara és possible fer cerques precises dels dispositius Android perduts segons la intensitat del senyal
Ara és possible fer cerques precises dels dispositius Android perduts segons la intensitat del senyal (Google)

La tercera gran novetat del nou servei és la possibilitat de fer cerques precises un cop hem detectat el dispositiu a prop. Aquesta solució, de nou, recorda el servei de localització d'Apple.

A diferència dels de Cupertino, però, els dispositius Android no indicaran l'orientació en la localització del dispositiu (esquerra-dreta, endavant-enrere), sinó que només es dedicaran a informar de la seva proximitat segons la intensitat del senyal. 

Per últim, la xarxa Find My Device podrà comunicar-se, també, amb els dispositius Nest que hi hagi per casa. És a dir, un altaveu o un termòstat intel·ligents podran especificar-nos si el dispositiu perdut està més a prop del menjador, l'habitació o la cuina, segons la seva localització i la proximitat a la qual detecten l'aparell.

 

ARXIVAT A:
AppleGoogleTecnologia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut