Madrid

Les autonomies podran escollir el software dels ordinadors promesos per Zapatero

Les comunitats autònomes tindran l'opció d'escollir el software que s'instal·larà als ordinadors que el govern de Zapatero subministrarà als alumnes de cinquè curs de Primària. La secretària d'organització del PSOE, Leire Pajín, ho ha justificat com un pas més "cap al software lliure". És la a resposta de l'executiu del PSOE a la crítiques dels defensors del programari lliure, com el guru d'internet Richard Stallman, que han reclamat evitar que les computadores portessin instal·lat el Windows com a sistema operatiu. Pajín també ha lamentat que el líder del PP, Mariano Rajoy, es burlés de la iniciativa i ha insistit que la mesura pretén millorar "l'alfabetisme digital", en què els populars no creuen.

Actualitzat
Els 420.000 ordinadors personals que s'entregaran a 420.000 alumnes de cinquè de Primària de centres tant públics com privats, tindran el codi obert perquè cada comunitat autònoma pugui triar el sistema operatiu que hi vol instal·lar.

Aconseguir aquests ordinadors pel setembre ha estat una de les mesures anunciades pel president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a la primera sessió del Debat de Política General. La iniciativa s'emmarca en un projecte d'escola virtual que també inclou pissarres digitals i pel qual caldrà la col·laboració de les autonomies.

La proposta dels ordinadors portàtils ha rebut crítiques per part dels defensors del programari lliure, que lamenten que els aparells portin incorporat el sistema operatiu de Microsoft, el Windows. El considerat guru mundial del software lliure, Richard Stallman, ha considerat que "no és ètic" perquè "suposa vendre el futur del país a Microsoft".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut