L'Ebre arriba al màxim a Saragossa amb 2.600 m3/s i a Tortosa es manté

Néstor GómezActualitzat

L'Ebre ha arribat al seu màxim aquesta matinada a Saragossa, amb un cabal de 2.600 m³/s.

La tercera crescuda del darrer mes ha arribat a Saragossa amb un cabal pic de 2.610 m³/s entre les dues i les quatre de la matinada, amb l'aigua a més de 6 metres d'alçada. Aquest cabal màxim s'acostuma a registrar un cop cada set anys. La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) tenia activada l'alerta des de la matinada de diumenge, en superar els 2.000 m³/s de cabal a la capital aragonesa. A partir d'ara, el cabal de l'Ebre tindrà un lent descens de les aigües i trigarà dies a assolir els valors normals per aquestes dates. Aigües amunt de Saragossa, el cabal de l'Ebre encara és elevat, sense registrar els valors tan espectaculars dels darrers dies. A Castejón, a Navarra, el riu baixa amb 1.500 m³/s.

 

L'efecte regulador dels embassaments en la gestió de l'aigua permet que el cabal a Tortosa es mantingui estancat entre 1.500 i 1.600 m/s³, des del 26 de febrer. De fet, la crescuda de l'Ebre durant tot el mes de febrer ha fet que el cabal a Tortosa pugés esglaonadament dels 250 als 750 m/s³ a començaments de febrer i es mantingués així fins a mitjans de mes. A partir d'aleshores, quatre graons més han elevat el cabal fins a situar-lo en el nivell actual, per sobre dels 1.500 m/s³.

La crescuda de l'Ebre ha estat alimentada per les pluges de les últimes setmanes i el desglaç. En tot el mes de febrer s'han registrat tres grans crescudes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut