Avís de crescuda de l'Ebre: el cabal supera els 2.000 m3/s al curs mitjà

Actualitzat

Tot l'Ebre, des del curs alt fins al delta, es troba amb avís hidrològic pel gran cabal de les aigües.

Poques vegades es dóna una situació com l'actual, en què tot el riu Ebre porta un cabal força superior a l'habitual. L'arribada de diverses pertorbacions actives amb intenses pluges al curs alt de l'Ebre i les nevades abundants al Pirineu han fet créixer els cabals dels afluents que vessen a l'Ebre. En tot el mes de febrer s'han registrat tres grans crescudes.

 

 

Aquesta imatge correspon als cabals de diferents estacions d'aforament del curs de l'Ebre i els seus afluents de dijous al matí, dades de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre. Des de Miranda d'Ebre fins a Tortosa estan activats els avisos per crescuda hidrològica, entre nivell groc i vermell. L'Ebre en el seu curs mitjà està baixant entre 1.400 i més de 2.000 m³/s i a Tortosa, aquest matí, porta un cabal de gairebé 1.500 m³/s. Els grans embassaments del tram final del l'Ebre, Mequinensa i Riba-roja, estan molt plens amb un volum que supera el 90% de la seva capacitat, i han obert les comportes per permetre encabir tot el gruix d'aigua que baixa des de Saragossa, segons dades de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE).

El cabal de l'Ebre anirà a més

La crescuda de les aigües en el curs baix es mantindrà, com a mínim, durant tot el que queda de setmana. A Castejón, a Navarra, el cabal de dijous al matí era de 2.020 m³/s i s'espera que durant les properes hores arribi superi els 2.200 m³/s, cabals que es dóna cada dos o tres anys. A més, la situació del cabal de l'Ebre es podrà agreujar pel desglaç que, en les properes hores i dies, hi haurà a les cotes baixes del Pirineu. La suma entre la pluja abundosa més la pluja que fondrà la neu de terra, a cotes inferiors als 1.400 metres, provocarà un notable creixement dels cabals dels rius que baixen del Pirineu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut