Els bitllets de transport de l'ATM seran vàlids fins al 29 de febrer de 2024

L'ATM allarga la caducitat dels títols per donar més marge a la ciutadania per adaptar-se a la T-mobilitat

RedaccióActualitzat

L'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona ha decidit allargar la validesa dels títols del 2023 fins al 29 de febrer del 2024. Fins ara, havien dit que valdrien fins al 15 de gener

La decisió s'ha pres per donar més marge a la ciutadania per adaptar-se al nou sistema de bitllets. I és que actualment s'està fent la transició dels títols de transport integrats de cartró amb banda magnètica cap a la T-mobilitat recarregable i sense contacte, ja sigui en format targeta de plàstic, cartró o al mòbil. 

A més, les administracions que formen part de l'ATM --la Generalitat, els Ajuntaments, l'AMB i l'AMTU-- asseguren que encara estan pendents de conèixer les característiques reals de l'anunci fet per Pedro Sánchez sobre aplicar la gratuïtat a menors, joves i aturats arreu de l'estat espanyol.

Aquesta modificació de la caducitat és aplicable als títols de transport integrats de l'ATM de Barcelona, així com a la targeta T-4. Per la seva banda, la targeta T-16 i la T-verda mantenen la seva pròpia caducitat. 

Transició cap a la T-mobilitat

Des d'aquest dimarts, les targetes clàssiques de cartró T-usual, T-casual, T-grup i T-familiar s'han començat a deixar de vendre ja en algunes màquines de les estacions de metro, FGC, Rodalies i Tram. Ara bé, qui encara en tingui, les pot fer servir fins al 29 de febrer. 

Les targetes de la T-mobilitat de cartró amb xip 

Ara tots aquests títols de transport només es podran aconseguir integrats a la T-mobilitat, com ja va passar amb la T-jove, la primera a canviar de format.

Però el canvi no serà immediat a tot arreu: està previst que fins a mitjans de desembre no s'hagin adaptat totes les màquines expenedores de títols de transport.

ARXIVAT A:
Transport públic
Anar al contingut