L'Assemblea assegura que la societat civil "està més decebuda que mai"

L'ANC avisa a ERC i Junts: "Si ens aboqueu a eleccions, no serem al vostre costat"

Una concentració de l'ANC amb 1.200 persones a Barcelona exigeix a ERC i Junts la formació d'un govern independentista

Actualitzat

Si no hi ha acord entre les formacions polítiques per formar un govern a Catalunya abans del 26 de maig s'han de repetir les eleccions. Davant d'aquest escenari, l'ANC ha volgut llançar aquest diumenge un "ultimàtum" a ERC i Junts.

"Si ens aboqueu a unes noves eleccions o repetiu un govern sense un pla per avançar, l'Assemblea no serà més al vostre costat", ha etzibat la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, en una plaça de Sant Jaume plena de gom a gom.

Un avís que sembla que ha tingut efecte i a primera hora de dilluns, les dues formacions han anunciat un preacord de govern en coalició que l'Assemblea ha valorat amb satisfacció perquè no haver-ho fet "era desaprofitar la majoria" independentista.


1.200 persones a la manifestació

La convocatòria de l'ANC aquest diumenge ha reunit més de 1.200 persones per exigir la formació d'un govern "nítidament" independentista, d'acord amb el 52% de vots obtinguts a les eleccions del 14 de febrer.

L'Assemblea assegura que la societat civil "està més decebuda que mai" en veure que els partits independentistes "malbaraten" el resultat de fa tres mesos.

"Hem perdut la paciència i la confiança", ha afirmat el vicepresident de l'ANC, David Fernàndez, que ha assegurat que el resultat de les darreres eleccions enforteix "la via cap a la independència".

Elisenda Paluzie, davant d'una plaça de Sant Jaume plena de gom a gom ( Gemma Sánchez / ACN)

La convocatòria ha estat secundada per altres entitats independentistes, com Súmate, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) o la FNEC, i han llegit el comunicat conjunt "Som el 52%":

"El poble no ha fallat, i ara és el moment d'exigir als electes independentistes que actuïn en correspondència amb la voluntat de l'electorat i conformin un govern que avanci decididament cap a la independència. El mandat és clar."

També ha participat en els parlaments la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca. Ha demanat "un govern cohesionat, fort i estable, que respongui al mandat de les urnes i que sigui netament independentista".

 

La CUP demana "responsabilitat"

Aquest diumenge, la CUP ha fet una crida a la "responsabilitat" de Junts i ERC quan falten menys de deu dies de termini per aconseguir un acord d'investidura.

"Una repetició d'eleccions no és el camí, no ens ho podem permetre i no s'entendria", ha dit la seva cap de llista, Dolors Sabater.

En un acte davant el Born Centre de Cultura i Memòria, la diputada Laia Estrada ha reblat: "queden molt pocs dies i cal superar el llast del partidisme i el tacticisme".

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021ANCJxCatERCProcés català
Anar al contingut