L'ANC es manifesta amb el lema "Som el 52%" per reclamar un govern fort i independentista

La presidenta de l'ANC assegura que el poble "ha complert" el 14F i ara toca que "els electes actuïn"

Actualitzat

Unes 3.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest migdia a la plaça Catalunya de Barcelona en un acte convocat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per demanar un govern plenament independentista.

En un comunicat que s'ha llegit a l'acte, l'ANC insta Esquerra, Junts i la CUP a actuar amb sentit d'estat i aprofitar que el 14F es va aconseguir "una fita històrica" en superar el 50% dels vots a opcions independentistes, "malgrat la pandèmia, la repressió i el desànim".

Demanen un govern sobiranista fort que sigui capaç de gestionar "la urgència social i nacional" per superar la crisi i avançar cap a una Catalunya independent.

Un dels cartells que s'han pogut veure en la concentració organitzada per l'ANC
Un dels cartells que s'han pogut veure en la concentració organitzada per l'ANC (EFE/Alejandro García)

També apressen les tres formacions a prioritzar la defensa dels interessos del país per davant de la dels partits per "fer front als continus atacs de l'estat espanyol en els fronts judicial, polític, financer i a la retallada de drets civils i socials".

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha dit que el poble "ha complert" i que ara toca que "els electes actuïn":

"Que no ens tornin a dir que no som majoria. No ens ho deixem dir. No ens podem permetre que es malbarati aquest grandíssim resultat."

"Només un govern de concentració independentista permetrà avançar cap a la independència. És tan senzill com això."

"Hem de mirar a la realitat de cara i començar a preparar-nos per a un nou exercici real d'autodeterminació que implicarà una confrontació no violenta des de la desobediència institucional i civil."

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie (EFE/Alejandro García)

L'acte s'ha convocat sota el lema "Govern independentista, ara! Per la urgència social i nacional" i hi han participat la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i diversos representants d'entitats i organitzacions independentistes.

En la concentració s'hi han vist moltes banderes catalanes i també estelades, a més de pancartes a favor de la independència i de l'amnistia dels líders independentistes empresonats.

 

 

ARXIVAT A:
ANCIndependènciaEleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut