Llibreria Europa
Llibreria Europa
Barcelona

L'amo de la Llibreria Europa, en llibertat en suspendre-li el compliment de la pena

L'Audiència de Barcelona considera que els antecedents eren prou antics per considerar-los "cancel·lats" o "cancel·lables"

RedaccióActualitzat

Pedro Varela, el propietari de la Llibreria Europa, ha quedat en llibertat després que l'Audiència de Barcelona hagi suspès el compliment de la pena de presó de tres mesos i un dia per un delicte contra la propietat intel·lectual per haver editat i venut el "Mein Kampf", d'Adolf Hitler. Varela havia complert un mes i dinou dies de condemna a la presó de Quatre Camins, d'on va sortir aquest dimarts al vespre.

El propietari de la llibreria havia ingressat a la presó, tot i que la seva condemna era de menys de dos anys, perquè tenia antecedents penals.

 

 

La seva defensa ho va recórrer al·legant que els antecedents eren de feia molt temps. Ara, l'Audiència ha considerat que els antecedents eren prou antics per considerar-los "cancel·lats" o "cancel·lables", i, com que Valera estava condemnat a només tres mesos de presó, ha suspès el compliment de la pena amb la condició que no cometi cap delicte durant dos anys.

Varela ha sigut condemnat diverses vegades des del 1998 per la difusió d'idees que justifiquen el genocidi i per promoure, afavorir i incitar a l'odi, la violència, l'hostilitat o la discriminació. En aquest sentit, la Fiscalia va constatar que les condemnes anteriors no havien comportat la "reinserció social" de Varela.

 

 

A l'abril, un jutjat penal de Barcelona va condemnar el propietari de la Llibreria Europa, a pagar gairebé 70.000 euros a l'estat de Baviera per haver publicat el llibre d'Adolf Hitler sense el seu permís entre el 1997 i el 2010. En total en va fer deu edicions que va vendre a la seva llibreria i a d'altres d'Espanya i l'estranger, amb un total de 4.375 exemplars venuts i un valor global de 98.264 euros. El jutjat el va condemnar per un delicte contra la propietat intel·lectual a sis mesos de presó, 1.080 euros de multa i a un any d'inhabilitació per editar, publicar i vendre llibres.

L'Audiència de Barcelona, però, va estimar parcialment el seu recurs i finalment va establir la pena en tres mesos i el va eximir de pagar la indemnització de prop de 70.000 euros. També va deixar sense efecte la sanció imposada per la via de la responsabilitat civil.

 

ARXIVAT A:
XenofòbiaNazisme
Anar al contingut