Madrid

L'Ajuntament de Barcelona demana tranquil·litat i afirma que el metro és segur

L'Ajuntament de Barcelona ha fet una crida a la calma després de saber-se que la resolució del jutge conclou que els presumptes islamistes detinguts dissabte al barri del Raval volien cometre diferents atemptats suïcides al transport públic de la capital catalana el cap de setmana passat. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha afirmat que no ha rebut instruccions per extremar les mesures de seguretat i ha demanat confiança en les forces de seguretat i la justícia. El màxim responsable de la policia ha dit que continuaran fent actuacions preventives.

Actualitzat

"Vull fer una crida a la serenitat i a la confiança en les forces de seguretat i la justícia, que han realitzat una operació preventiva contra el terrorisme." D'aquesta manera s'ha manifestat Jordi Hereu, alcalde Barcelona, als mitjans en relació amb les informacions judicials que apunten que els presumptes terroristes detinguts al barri del Raval preparaven un atemptat imminent als transports públics.

Hereu ha assegurat que el consistori no ha rebut "cap instrucció" per activar els sistemes de seguretat o estar en situació d'especial "alerta" per amenaça de terrorisme. "No estem en aquest escenari", ha afirmat. "Si és necessari, articularem mecanismes supletoris de seguretat, però no hem tingut cap indicació en aquest sentit", ha reiterat.

En la mateixa línia, la regidora de Prevenció de l'Ajuntament, Assumpta Escarp, ha considerat que les mesures de seguretat del metro són suficients, i ha precisat que hi ha "2.600 videocàmeres de vigilància". Escarp ha explicat que s'està canviant el model de papereres per incorporar bosses transparents, perquè es pugui "visualitzar què hi ha a dins".

Preparats per atemptar

La resolució del jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno, que va interrogar els detinguts aquest dimecres a la tarda, dóna crèdit a un testimoni protegit que afirma que els islamistes detinguts dissabte a Barcelona volien cometre diferents atemptats suïcides al transport públic de la capital catalana el cap de setmana passat.

El magistrat va decretar presó per a deu dels dotze detinguts que van declarar, que estan acusats de pertinença a organització terrorista. El jutge assegura que tres havien planejat un atac suïcida entre el 18 i el 20 de gener. Dos detinguts més van quedar en llibertat, tal com ja va passar dimarts amb un parell més.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut