Madrid

En llibertat dos dels islamistes detinguts a Barcelona

La Guàrdia Civil ha deixat en llibertat dos dels 14 detinguts dissabte passat a Barcelona per la seva suposada pertinença a un grup islamista preparat per atemptar. Els altres dotze islamistes han declarat aquest dimecres davant del jutge de l'Audiencia Nacional Ismael Moreno, després d'haver estat en un període d'incomunicació de 72 hores, en aplicació de la llei antiterrorista. No es descarta que hi hagi més alliberaments. Els detinguts han negat formar part d'una cèl·lula terrorista. Ara falta saber quina ha estat la petició de la fiscalia i, sobretot, la decisió que prengui el jutge Ismael Moreno.

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha deixat en llibertat dos dels detinguts a Barcelona per la seva suposada pertinença a un grup islamista preparat per atemptar de manera imminent. Els altres dotze detinguts, que estan acusats d'haver adquirit material que podrien haver utilitzat per fabricar explosius, han declarat aquest dimecres davant el jutge, que ara haurà de prendre una decisió. Tots els detinguts haurien negat formar part d'una cèl·lula terrorista.

Fonts de la investigació precisen que el grau d'implicació dels presumptes terroristes és divers i no descarten que el jutge pugui deixar en llibertat més detinguts després de declarar.

Segons la policia, la substància que van intervenir als arrestats era nitrocel·lulosa, un component que, per si sol, no és explosiu, però que pot utilitzar-se per estabilitzar aquest tipus de material, especialment per a la fabricació de detonadors.

Paral·lelament, s'ha reunit al Parlament, a porta tancada, la Comissió de Matèries Secretes o Reservades, on ha comparegut el conseller d'Interior, Joan Saura, a petició pròpia.

Anar al contingut