L'aïlament preventiu per coronavirus serà motiu de baixa laboral
Hi ha empreses que fomenten el treball des de casa en cas de símptomes de grip o coronavirus

L'aïllament preventiu per coronavirus serà motiu de baixa laboral

La Seguretat Social ha aclarit que es considerarà una incapacitat temporal derivada d'una malaltia comuna

RedaccióActualitzat

La Seguretat Social donarà la baixa mèdica als treballadors que s'hagin de quedar a casa, per indicació sanitària, per possible coronavirus, encara que no s'hagin infectat.

En una nota, la Seguretat Social ha aclarit que "per garantir la protecció dels treballadors durants aquests períodes d'aïllament", es considerarà una "incapacitat temporal derivada d'una malaltia comuna". El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions ho detalla a través del seu compte de Twitter.

 

 

D'entrada, un període d'observació per malaltia comú no seria motiu de baixa i amb el nou criteri de la Seguretat Social s'ha sortit de dubtes. És el mateix que ja va aplicar l'any 2009 amb la grip A.

El treballador afectat té dret a rebre el 60% de la base reguladora des del quart dia de la baixa fins el 20è dia inclòs i el 75% en els dies posteriors. Pot ser que aquesta prestació estigui complementada per l'empresa, per garantir la retribució habitual sencera.

 

L'aïlament preventiu per coronavirus serà motiu de baixa laboral
L'aïllament per coronavirus es considerarà una "incapacitat temporal derivada d'una malaltia comuna"



Treballar des de casa, una solució

Les empreses estan buscant maneres de prevenir quasevol cas de coronavirus. Per això algunes han intensificat les precaucions, com ara evitar els viatges de feina tant dins com fora d'Espanya, i fomentar que es treballi el màxim nombre d'hores possible des de casa, sobretot els que tinguin símptomes.

Ho explica Sònia Mansilla, directora de comunicació de l'asseguradora Zurich:

"A les persones que hagin detectat alguna mena de símptoma de grip, de tos, de febre, algun refredat, també els demanem posar-se en contacte amb el seu metge de capçalera i quedar-se 15 dies a treballar des de casa."


En altres països com França, la irrupció d'aquesta malaltia fa que els governs es reuneixin amb sindicats i empresaris per consensuar mesures a prendre als llocs de treball.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut