Suspenen el Saló de l'Automòbil de Ginebra pel coronavirus
Aquest any no es farà el saló de l'automòbil de Ginebra

Suspenen el Saló de l'Automòbil de Ginebra pel coronavirus

El govern suís prohibeix fins al 15 de març tots els actes amb més de mil assistents, per combatre l'epidèmia del coronavirus

RedaccióActualitzat

El coronavirus marca l'agenda dels pròxims esdeveniments. A Europa, Suïssa ha decidit prohibir qualsevol acte que aplegui més de 1.000 persones, per limitar la transmissió del coronavirus. Aquesta prohibició, que entrarà en vigor immediatament i que s'aplicarà fins al 15 de març com a mínim, afecta de ple el Saló Internacional de l'Automòbil de Ginebra, que havia d'obrir les portes el 5 de març. Finalment, no es farà.

Aquest dimecres, els organitzadors del saló havien anunciat que el mantenien tot i l'alarma provocada pel coronavirus. Però després d'estudiar la situació, han optat per cancel·lar-ne l'edició d'aquest any. El Saló Internacional de l'Automòbil de Ginebra és un dels més importants del sector, ja que és on les marques presenten les seves novetats. Cada any rep més de mig milió de visitants.

A Alemanya, on el nombre d'infectats és d'uns 60, el Ministeri de Sanitat ha informat que hi ha un miler de persones en quarantena a l'oest del país, a prop de la frontera holandesa, a la zona on s'han detectat més casos. Les escoles i l'administració pública han tancat les portes.


Tokio Disneyland també tanca
 

Tanca Disneyland Tòquio pel coronavirus
El coronavirus obliga a tancar el Tokyo Disneyland, el tercer amb més visitants (Piqsels)


Al Japó estan especialment pendents de l'evolució del coronavirus perquè d'aquí cinc mesos està previst que comencin els Jocs Olímpics a Tòquio. Els organitzadors continuen endavant perquè es faci amb tota normalitat aquest esdeveniment, que reunirà desenes de milers de persones.

En tot cas, el govern japonès ha ordenat el tancament temporal de tots els centres d'ensenyament de primària i secundària a partir de dilluns que ve, fins a finals de març.

S'ha tancat el parc temàtic Disneyland de la capital japonesa, el tercer del món en quantitat de visitants, i també el parc aqüàtic Disney Sea. En principi esperen obrir les portes el 15 de març.

 El gegant Facebook també evita quasevol presència dels seus treballadors en congressos, fires o actes, i fins i tot ha suspès la trobada anual de desenvolupadors d'aplicacions que havia de fer al maig a Califòrnia

I empreses del sector turístic, com el holding IAG -on hi ha Iberia i British Airways- i la majorista d'agències de viatges Amadeus han dit que ja acusen els efectes del Covid-19, no només per la baixada de reserves a l'Àsia, sinó també a Europa.

La incertesa pel coronavirus obliga a cancel·lar esdeveniments i castiga amb força les borses de tot el món. Aquest matí, els principals parquets europeus han tornat a obrir a la baixa. L'Ibex 35 cau més d'un 3%, en la mateixa línia que aquest dijous. Wall Street s'ha deixat aquesta matinada un 4 i mig per cent, i les borses asiàtiques també han tancat amb pèrdues superiors al 3%.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut