Pequín

Pequín acusa el president de la Interpol, el xinès Meng Hongwei, d'acceptar suborns

La Xina va confirmar aquest diumenge la detenció del cap de la Interpol, que ja li busca substitut

RedaccióActualitzat

La Xina ha acusat el fins ara president de la Interpol, el xinès Meng Hongwei, d'acceptar suborns i violar la llei. Les autoritats xineses afirmen que "la corrupció de Hongwei ha posat en greu perill el partit i la policia" i anuncien que es posarà en marxa un grup de treball per perseguir els que van participar amb el cap de la Interpol en la comissió d'aquests delictes.

La fiscalia de Lió, seu de la Interpol, va obrir divendres una investigació per desaparició. Hongwei va desaparèixer després d'haver volat de Lió a Pequín. I la Xina en va anunciar aquest diumenge la detenció per corrupció.

Les autoritats del país asiàtic no han reconegut la detenció de Meng fins que la seva dona va afirmar públicament que el seu marit estava en perill i va fer una crida a la comunitat internacional.

Mentrestant, la Interpol ha anunciat la dimissió amb efectes immediats del seu president. L'organització mundial de policies nomenarà un nou president el novembre, després d'acceptar aquesta dimissió de l'actual cap, desaparegut fa 10 dies després d'aterrar en un aeroport del seu país.

 

 

Meng, que també era viceministre de Seguretat Pública a la Xina, hauria estat detingut dins de la gran campanya contra la corrupció del totpoderós president Xi.

 

 

La dona de Meng Hongwei està sota la protecció de la policia francesa després d'haver rebut diverses amenaces arran de la denúncia que va fer.

ARXIVAT A:
InterpolXina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut